Siirt'te "Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Semineri" - Son Dakika
Yerel

Siirt'te "Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Semineri"

Siirt Müftülüğü ve İlim Yayma Cemiyeti işbirliği ile "Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Semineri" düzenlendi.

02.04.2015 13:32

Siirt Müftülüğü ve İlim Yayma Cemiyeti işbirliği ile "Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Semineri" düzenlendi.

İl Müftüsü Faruk Arvas, İlim Yayma Cemiyeti'nde gerçekleştirilen seminerde yaptığı konuşmada, din hizmetlerinin önemine değindi.

İmam hatiplerin cami cemaati, mahalle halkı ve toplum üzerindeki saygınlık ve örneklik özelliklerini geliştirerek daha etkili bir din hizmeti sunabilmeleri amacıyla düzenlenen seminere B ve C grubu camilerde görev yapan imam hatiplerin katıldığını belirterek, "Etkili Din Görevlisi eğitim ve gelişim semineri iki gün sürecek. Seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Seminerde, Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa Eğitim Merkezi'nden Hüseyin Öresin, "Din Hizmetlerinde Etkili İletişim", Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, "Din Görevlilerin Eğitim Etkinlikleri", Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği'nden Şaban Karaköse, "Dini Danışma ve Rehberlik", Eğitimci Yazar Ahmet Çağlayan, "Medreseden Camiye Tarihimizden Örneklerle Din Hizmetleri", Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Ahmet Koç, "Din Hizmetlerinde İlkeler" konularında birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından seminere katılan 125 imam hatibe sertifika verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te 'Etkili Din Görevlisi Eğitim ve Gelişim Semineri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement