Siirt'te Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika
Son Dakika Logo

Siirt'te Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

13.04.2012 15:40

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani beldesinde Kutlu Doğum Haftası etkinliği yapıldı.

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Veysel Karani beldesinde Kutlu Doğum Haftası etkinliği yapıldı.

Siirt Valiliği ve TRT'nin işbirliğiyle Veysel Karani Türbesi'nde düzenlenen etkinliğe yurt içi ve yurt dışından mevlithan, hafız ve bilim adamları katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Musa Çolak, peygambere olan sevgisi ile bilinen Veysel Karani'nin medfun bulunduğu bir yerde böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin anlamlı olduğunu belirterek, "Peygamber efendimize duyduğu sevginin ateşi ile Yemen'den Medine'ye kadar gelen ancak evde bulamayınca annesine verdiği söz gereği tekrar dönerek peygamber efendimize olan sevgisini ve doğruluğun sembolü olmuş bir zatın türbesinde bu etkinliğin düzenlenmesi çok anlamlıdır" dedi.

Peygamberin hayatının anlatıldığı, Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahilerin okunduğu etkinliğe Mısırlı hafız Dr. Ahmet Naina, Bosna Hersekli hafız Aziz Alili, Irak Kerkük'ten mevlithanlar, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, sanatçı Bilal Demiryürek ve Bitlis'in Güroymak ilçesinden 50 kişilik "Doğuyorum Çocuk Korosu" katıldı.

- SİİRT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika


Advertisement