Siirt'te Nevruz Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Nevruz Bayramı Kutlamaları

Siirt\'te Nevruz Bayramı Kutlamaları

Siirt'teki Nevruz kutlamalarında konuşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, AK Parti genel merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırıları kınadığını söyledi.

20.03.2013 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'teki Nevruz kutlamalarında konuşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, AK Parti genel merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırıları kınadığını söyledi.

Eruh yolu üzerinde bulunan alanda yapılan Nevruz kutlamalarında BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, parti yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada bir konuşma yapan Kışanak, yeni bir sürecin başladığını hatırlatarak, yarın yapılacak olan Diyarbakır Nevruz'unda barış süreci ile ilgili açıklama yapılacağını belirtti. Kışanak, "Biz haklarımızı, onurlu bir yaşamı, demokrasiyi ve barışı birlikte istiyoruz. Bu mücadelenin bugünlere kadar getiren halkımız bundan sonra da mutlaka özgürlüğü yakalayacaktır" dedi.

Bu süreci bozmak isteyenlerin olduğunu ifade eden Kışanak, "Bu süreçte sayın Öcalan'ın yaptığı hamleyi boşa çıkarmak isteyenler var. Paris cinayeti üç kadın yoldaşımızın katledilmesi böyle bir cinayettir. Hükümet Sayın Başbakan kararlıyım diyor, sonuna kadar bu süreci yürüteceğim diyor. Biz de buradan kendisine sesleniyoruz, kararlılığını pratikte de gösterin, provokasyonlara karşı çıkın, Paris cinayetini, katliamı aydınlatın. Şimdi dün akşam AKP genel merkezine ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırılar oldu. Açıkça kınıyorum. Provokatif bir girişim olarak görüyoruz. Yıllarca saldırıya uğramış bir partinin eş başkanı olarak söylüyorum, milletvekili katledilmiş, ama hala katilleri bulunamamış bir siyasi geleneğin temsilcisi olarak söylüyorum, Mehmet Sincar'ın katilini bulmadan bu tür provokatörleri engelleyemezsiniz. Eğer gerçekten çözüm istiyorsanız eğer gerçekten bu süreçten bir çözüm çıkmasını istiyorsanız, kirli savaşın ipliğini pazara çıkaracak bir çalışmayı başlatmak zorundasınız. Kürt halkına yapılan zulmü, katliamı ölümü, faili meçhul cinayetleri, toplu mezarları açığa çıkaralım ki barış geri dönüşü olmayan bir yol olsun. Dünyanın her tarafında hakikat komisyonlarının asıl görevi toplumu barışa hazırlamaktır. Bir daha asla, bir daha asla demek için hakikat komisyonları kurulur. Bu nedenle hükümeti başbakanı parlamentoyu göreve davet ediyoruz. Barış yolunun müzakere yolunu güçlü adımlarla yürüyelim, komisyonları kuralım. Geri dönüşü olmaları barış yolcuğuna çıkalım" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da Kürtçe bir konuşma yaptığı kutlamalarda Ferhat Tunç ve yerel sanatçılar Kürtçe şarkıları seslendirdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siirt'te Nevruz Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement