Siirt Üniversitesi'nde Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Siirt Üniversitesi'nde Değerlendirme Toplantısı

Siirt Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Murat Erman başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı.

28.10.2014 16:53

Siirt Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Murat Erman başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Erman, Siirt Üniversitesi'nin kuruluş sürecinden bu güne kadar olan süreçte basınla birlikte fikir alışverişine dayalı toplantılar gerçekleştiğini, Üniversitenin yeni bir üniversite olmaktan çıktığını, 368 akademik, 241 idari ve 140 özel şirket personeli ile 700 civarında nitelikli kişiyi istihdam eden genç ve dinamik bir üniversite olduğunu söyledi.

Yeni öğretim yılı için ayrılan 3 bin 110 kontenjanın 3 bin 64'ünün dolduğunu bu oranın yüzde 98'e denk geldiğini belirten Rektör Erman, çözüm süreciyle oluşan iklimin etkisiyle üniversiteyi Erzurum'dan Muğla'ya kadar Türkiye'nin dört bir yanından öğrencilerin tercih ettiğini ve yeni kayıt yaptıran ön lisans, lisans ve lisan üstü öğrencilerle birlikte öğrenci sayısının 7 bin 404 olduğunu, önümüzdeki yıllarda bu sayının 10 binin üzerine çıkacağını ve bununda il merkezi nüfusunun yüzde 8'ine yakın bir orana denk geldiğini belirtti.

Anabilim dallarında yüksek lisans programları açmayı hedeflediklerini dile getiren Erman, şöyle konuştu:

"Şuan itibariyle 180 öğrenci yüksek lisans yapmaktadır. Bu sayede kendi öğretim üyelerimizi kendimiz yetiştirip dışarıdan öğretim üyesi almayacağız. Elektronik mühendisliği ve tarla bitkileri bölümleri için yüksek lisans başvurularımızı yaptık, YÖK'ten onay bekliyoruz. Yaptığımız yurtdışı tanıtım faaliyetleri neticesinde beş farklı ülkeden 106 öğrenci öğretim görmek için üniversitemize kayıt yaptırmıştır."

Konukevinde düzenlenen toplantıya, Genel Sekreter Yard.Doç.Dr. Adnan Memduhoğlu ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Gül Ahmet İpek katıldı. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt Üniversitesi'nde Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement