Silvan'a 300 Kapasiteli Öğrenci Yurdu Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Silvan'a 300 Kapasiteli Öğrenci Yurdu Yapılacak

Silvan\'a 300 Kapasiteli Öğrenci Yurdu Yapılacak

Dicle Üniversitesi Silvan Meslek Yüksekokulu'na (MYO) 300 kapasiteli öğrenci yurdu yapılacak.

14.02.2014 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Silvan Meslek Yüksekokulu'na (MYO) 300 kapasiteli öğrenci yurdu yapılacak.

Silvan Meslek Yüksekokulu, bölümlerinin artması nedeniyle bir yıldır sürdürülen yurt çalışmalarında son aşamaya geldi. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Diyarbakır Bölge Müdürü Metin Yılmaz ve Silvan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Hevedanlı, Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay'ı makamında ziyaret ederek, yurt ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Silvan Kaymakamı Sönmezay, "İlçemizde yüksekokulun gelişimi için nitelikli çalışmalar yürütülüyor. Kaymakamlık olarak gerekli tüm destekleri vermekteyiz. Alternatif arsaları değerlendirelim. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Diyarbakır Bölge Müdürü Metin Yılmaz Beyin ziyaretini çok anlamlı buluyorum. Arsa tahsisi için Mart ayının sonuna kadar işlemler tamamlanabilir. Akabinde, zaten yatırım programında olan yurt kısa zamanda tamamlanıp hizmete açılır" dedi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Diyarbakır Bölge Müdürü Metin Yılmaz ise, Silvan MYO öğrenci yurdunun yatırım programına alındığını ancak daha önce tahsis edilen arsanın 300 kişilik öğrenci yurdu için yeterli olmadığını söyledi.

Yılmaz, "Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz, Başbakanımızın talimatıyla ülkenin her tarafında öğrenci yurtları için ciddi çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda Silvan Meslek Yüksekokulu'nun öğrenci yurdu için Bölge Müdürlüğü olarak gerekli işlemleri yapmış bulunmaktayız. Arsa ile ilgili yazışmalar tamamlandığında yurt yapımına hemen başlanacaktır" diye konuştu.

Silvan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Hevedanlı, "2 Ocak 2013 tarihinde, yüksekokul öğrencileri için yurt yapılması taleplerinde bulunduk. Arsa tahsisi için Kaymakamımız Sönmezay, bize çok ciddi destek verdiler. Yapılan yazışmalar sonucu, bugün yurt çalışmamız bir ivme kazanmış durumda. Öğrencilerimizin bir kısmı Diyarbakır'dan gidiş geliş yapmaktalar. Bir kısmı da Silvan'da öğrenci evlerinde kalıyorlar. Mevcudu giderek artan yüksekokul öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının bu sayede karşılanacak olması çok sevindirici. Katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Yılmaz ve Hevedanlı, Kaymakam Sönmezay ile birlikte alternatif arsaları gezdikten sonra ilçeden ayrıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silvan'a 300 Kapasiteli Öğrenci Yurdu Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement