Silvan'daki Roketatarlı Saldırı - Son Dakika
Yerel

Silvan'daki Roketatarlı Saldırı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru Ali Öztürk için tören yapıldı.

13.09.2015 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru Ali Öztürk için tören yapıldı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden alınan Öztürk'ün Türk bayrağına sarılı naaşı cenaze aracına konularak konvoy eşliğinde Bağlar ilçesindeki İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

Meslektaşlarının omuzlarına alınan şehidin cenazesi katafalka konuldu. Törende şehit polis memuru için dua edilirken annesi Havva ve eşi Semra Öztürk gözyaşlarına hakim olamadı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, törende yaptığı konuşmada, gözünü kırpmadan canını feda eden meslektaşlarını bu şekilde uğurlamanın kendilerini derinden yaraladığını söyledi.

Ülke bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere karşı kararlılıkla mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Taşdan, şöyle konuştu:

"Huzur bozucu hainlerin oyunları amaçlarına ulaşmadan bozulacaktır. Aziz şehidim sen rahat uyu sen ettiğin yemine sadık giydiğin üniformaya ve şuanda üzerinde örtülü şanlı bayrağımıza yakışan bir şekilde görevini ifa ettin. Şuanda mertebelerin en yücesine ulaştın, geride bıraktıkların bizlere emanetindir, gözün arkada kalmasın."

"Bu artık son şehit olsun"

Tören sırasında bir şehit yakını "bu artık son şehit olsun" diye haykırarak, şunları söylediler:

"Hepimiz isteriz ki bu artık son şehit olsun. Evlere düşen ateş son olsun, bizim yüreğimiz yanıyor, evimiz yanıyor, inşallah son olsun. Bundan sonra kimsenin yüreği yanmasın. Ben Kürdüm, annem ve babam Kürt. Bir tarafa Kürt, bir tarafa Türk koysalar biz Türk'ün bulunduğu tarafta duracağız bunu bilsinler. O tarafta da canım kardeşim var, bu tarafta da canım kardeşim var."

Daha sonra evli ve 2 çocuk babası şehit Öztürk'ün naaşı defnedilmek üzere karayoluyla Diyarbakır'ın Çermik ilçesine götürüldü.

Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silvan'daki Roketatarlı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement