Sinop Belediyesi ve Sinop Hemşehrilik ve Dostluk Derneği işbirliği ile her yıl ramazanda düzenlenen Helesa töreninin 8 Ağustos Çarşamba gecesi yapılacağı bildirildi.
Sinop Hemşehrilik ve Dostluk Derneği'nden yapılan açıklamada, büyük dalgalar nedeni ile Sinop limanına sığınan ve uzun süre kalıp yiyecekleri bitince bir sandalı süsleyip ışıklandırarak maniler söyleyip halktan yiyecek toplayan gemicilerin başlattığı geleneğin yaşatılmaya çalışıldığı belirtildi.
Bu yılki Helesa töreninin ise, 8 Ağustos Çarşamba Günü Saat 21.00'de, süslenen Helesa kayığı eşliğinde balıkçı parkından başlayacağı ve Belediye önünde son bulacağı kaydedildi.
Muhabir : Halit Gümüş
Yayıncı: Dilek Sezen - SİNOP
Son Dakika › Yerel › Sinop'taki Helesa Geleneği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.