Şişli'deki Asansör Kazası - Son Dakika
Yerel

Şişli'deki Asansör Kazası

Şişli\'deki Asansör Kazası

Kazada yaşamını yitiren 10 işçiden Hıdır Ali Genç'in cenazesi, memleketi Tunceli'de defnedildi Acılı baba Mustafa Genç: "Asansöre binerken bana el salladı, gülümsedi"

08.09.2014 16:03

Şişli'de inşaatta asansörün zemine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 işçiden 21 yaşındaki Hıdır Ali Genç'in cenazesi, memleketi Tunceli'nin Pertek ilçesinde toprağa verildi.

Tunceli Üniversitesi Maliye Bölümü 2. sınıf öğrencisi Genç'in cenazesi, Pertek ilçesine bağlı Söğütlütepe köyüne getirildi. Oğlunun iş kazasında yaşamını yitirdiğinden haberi olmayan anne Songül Genç, cenazenin getirilişi sırasında sinir krizi geçirdi. Üzülmemesi için ilk etapta oğlunun kazadan yaralı kurtulduğu yönünde bilgilendirilen anne Genç'i, cenaze töreni sırasında yakınları teskin etmeye çalıştı.

Hıdır Ali Genç'in cenazesi, helallik alınması ve dua okunmasının ardından köy mezarlığına defnedildi. Genç'in ablası Dilan ve bazı yakınları, törende gözyaşlarını tutamadı.

"Asansöre binerken bana el salladı, gülümsedi"

Hıdır Ali Genç'in birlikte çalıştığı babası Mustafa Genç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu, bir cinayettir. Sorumsuzluktan başka bir şey değil. Yapılan cinayettir. 10 insanın orada ölmesi bir cinayetti. Hepsi 17 yaşında, 20 yaşında gençler" dedi.

Asansörün 3-4 gündür bozuk olduğunu ileri süren Genç, "Elektrik sorunu var. Söyledik, kimse ilgilenmedi" iddiasında bulundu.

Genç, şunları söyledi:

"10 canın hepsi öldü. Ben 2 yıldır orada çalışıyorum ama çocuğum işe başlayalı daha 5 gün oldu. Ovacık'ta üniversite öğrencisiydi. Asansöre binerken yanına gittim, 'Oğlum bir sıkıntı var mı?' dedim, 'Baba ben çocuk muyum?' dedi. Kapıyı kapattı, bana el salladı, gülümsedi. Ben de yukarı çıktım. Bir ses geldi. Koştum geldim, asansör 32. kattan yere çakılmış. İtfaiye 5-6 saat uğraştı."

Baba Mustafa Genç, olayın takipçisi olacaklarını belirterek, "Davamın peşini bırakmayacağım" dedi. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şişli'deki Asansör Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement