Sivas'a Uygun Yatırım Alanları Araştırması Birinci Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sivas'a Uygun Yatırım Alanları Araştırması Birinci Çalıştayı Yapıldı

Sivas\'a Uygun Yatırım Alanları Araştırması Birinci Çalıştayı Yapıldı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) 'Doğrudan Destek Faaliyet Programı' kapsamında, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından yürütülen, Sivas'a Uygun Yatırım Alanları Araştırması'nın birinci çalıştayı yapıldı.

15.02.2012 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) 'Doğrudan Destek Faaliyet Programı' kapsamında, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından yürütülen, Sivas'a Uygun Yatırım Alanları Araştırması'nın birinci çalıştayı yapıldı.

Büyük Otel'de gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne adaylık sürecinde olduğunu fakat Avrupa Birliği'ne üye olup olunamamasından ziyade bu süreçte ülkenin ve ilin kazanımlarının önemli olduğunu ifade etti. Sivas'ın Avrupa Birliği üyesi Belçika kadar alana sahip olduğunu belirten Vali Yardımcısı Çiftçi, sahip olunan yeraltı ve yerüstü zenginliklerin değerlendirilmesi gerektiğini ve bu çalıştayın da bu anlamda çok önemli olduğunu vurguladı. Sivas'ın enerji üretimi ruhsatı alınması konusunda Türkiye'de birinci sırada olduğunu ve madenler açısından da ön sıralarda yer aldığını dile getiren Çiftçi, bu çalıştayın bir farkındalık yaratarak daha farklı zenginlikleri de gün yüzüne çıkaracağını ümit ettiğini söyledi. Katılımcıların her türlü projelerini ve düşüncelerini çekinmeden sunmalarını kaydeden Çiftçi, çalıştayın gerçekleştirilmesinde emeği geçen ORAN'a, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü'ne, Aktif Kamuoyu Araştırma Merkezi'ne ve Avrupa Birliği Bürosu personeline teşekkür etti. İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Gülistan Tüfekçi Başaran ve Sami Şeker'in konuşmalarının ardından Yrd. Doç. Dr. İlkay Noyan'ın yönetiminde çalıştay gerçekleştirildi.

Çalıştaya Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Gülistan Tüfekçi Başaran, Aktif Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'ni temsilen Sami Şeker katıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas'a Uygun Yatırım Alanları Araştırması Birinci Çalıştayı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement