Sivas Müftüsü Yusuf Şahin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sivas Müftüsü Yusuf Şahin Açıklaması

Sivas Müftüsü Yusuf Şahin Açıklaması

Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, Ramazan ayının yaz ayına denk gelmesi ve aşırı sıcakların olması nedeniyle teravih namazlarının biraz daha seri kılınabileceğini belirtti.

23.07.2012 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, Ramazan ayının yaz ayına denk gelmesi ve aşırı sıcakların olması nedeniyle teravih namazlarının biraz daha seri kılınabileceğini belirtti.

Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, Ramazan ayının yaza denk gelmesi ve aşırı sıcakların olması nedeniyle teravih namazlarını biraz daha seri kılınmasını önerdiklerini kaydetti. Şahin, "Vatandaşlarımızın teravih namazlarının adeta süratli kılınması gereken bir namaz gibi kanaat sahibi olduklarını seziyorum. Böyle bir şey asla yoktur. Cuma namazının farzı ne ise bir öğle, akşam, sabah, yatsı namazlarının farzı, sünnetleri ne ise teravih namazı da aynı şekilde kılınması gereken bir ibadettir. Ancak sıcak hava münasebeti ile biraz daha serilik ve bıktırıcı olmadan eda edilmesini öneriyoruz" dedi.

Ramazan ayının başlangıcından bu güne kadar vatandaşların farklı iftar ve imsak saatlerinin bulunduğu imsakiyelerden şikayetçi olduğunu belirten Müftü Şahin, "Ramazan ayının bugün 4. gününü yaşıyoruz. Bu 4 gün içinde halkımızın yönelttiği sağlık nedeniyle oruç tutma, tutamama gibi sorular ağırlıklı. Bunun dışında iftar öncesinde ve sonrasında neler yapılacağı ve sahur hususunu çok soruyorlar. 'Sahurda en son yemeği ne zaman bırakmalıyız?' gibi. Bir de son zamanlarda bazı imsakiyelerde Diyanet İşleri Başkanlığımızın öncülüğünde kamuoyuna iletilmiş olan diyanet takvimlerindeki namaz vakitleri, imsak ve iftar vakitlerinin tamamen farklı imsakiyelerin kamuoyuna iletilmiş olması büyük bir rahatsızlık oluşturmuştur. İftarda 10-15 dakika erken sahurda en az 1 saate yakın daha geç yeme, içmeyi bırakma gibi zaman belirtilmesi, yatsı namazı için kısa bir zaman dilimi tutulması gibi hususlarda kamuoyunu çok rahatsız etmiştir. Bu konularda yoğun sorular olmuştur. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimlerdeki imsak, iftar ve diğer vakitlere itibar edilmesini ve diyanet takvimleri baz alınarak müftülüklerce bastırılmış olan imsakiyelerin dikkate alınması hususunu halkımıza ilettik" ifadelerini kullandı.

24 saat vatandaşları bilgilendirme çabası içerisinde olduklarını dile getiren Şahin, "Gelen sorulardan son derece memnun olduğumuzu söyleyebilirim. İl Müftüsü olarak 24 saat cep telefonum açıktır. Bildiklerimizi anında cevaplıyoruz. Müftülüğümüzde sabah 09.00'dan gece 23.00 saatine kadar 'Alo Fetva Hattı' vardır. Vatandaşlarımızın tüm sorularına cevap veriliyor" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas Müftüsü Yusuf Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement