Siverek'te bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda yaşanan kazalara dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.
Hürriyet Caddesi'ndeki Ulu Cami önünde toplanan ve kendilerine "Siverek Sivil Platformu" adını veren grup, burada üzerinde "Başka ölümler olmasın, sorumlular yargılansın" yazılı pankart açtı.
Grup adına basın açıklaması yapan Cemil Yeşildağ, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu üzerinde yer alan Devlet Hastanesi'nin söz konusu güzergahta trafik akışını yoğunlaştırdığını belirtti.
Karayolunda köprülü kavşak yapılmasını talep eden Yeşildağ, şunları kaydetti:
"Yeni hastane iki hafta önce açılmasına rağmen bu yolda biri ölümlü, 4 trafik kazası yaşandı. Hastane inşaatı devam ederken yetkililere sivil toplum kuruluşları olarak kazaların yaşanacağı uyarısında bulunduk. Yaşanan kazalardan sonra birkaç işaretin yola konulması olası kazaları önlemeyecek. Bir an önce o yola köprülü kavşak yapılmasını istiyoruz."
Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
-Tarihi çeşmeye restorasyon talebi
Siverek'te vatandaşlar, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nca koruma altına alınan tarihi çeşmenin restorasyonunun yapılmasını istiyor.
Kale Mahalle Muhtarı Yusuf Bozludağ, yaptığı açıklamada, halk arasında
"Serap Çeşmesi" olarak da bilenen tarihi çeşmenin, şebeke suyunun bulunmadığı dönemlerde mahallenin su ihtiyacını karşıladığını belirtti.
Çeşmenin bir yıl önce Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca koruma altına alındığını hatırlatan Bozludağ, kötü durumda olan çeşmenin restore edildikten sonra halkın kullanımına sunulması gerektiğini kaydetti.
Muhabir: Şükrü Dolaş/ Yasin Dikme
Yayıncı: Mehmet Güldaş - ŞANLIURFA
Son Dakika › Yerel › Siverek'ten Kısa - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.