Siverekli Eğitimciden Kürtçe Atasözleri ve Deyimler Kitabı - Son Dakika
Yerel

Siverekli Eğitimciden Kürtçe Atasözleri ve Deyimler Kitabı

Siverekli Eğitimciden Kürtçe Atasözleri ve Deyimler Kitabı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir öğretmen, "Gotinen Bapiren Me" isimli Kürtçe Atasözleri ve Deyimler kitabı çıkardı.

22.02.2013 18:58

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir öğretmen, "Gotinen Bapiren Me" isimli Kürtçe Atasözleri ve Deyimler kitabı çıkardı.

Siverek ilçesindeki Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda yöneticilik yapan Zülfükar Ayyıldız, 3 yıllık çalışma sonunda 334 sayfadan oluşan "Gotinen Bapiren Me" Kürtçe Atasözleri ve Deyimler isimli bir kitap çıkardı. Kürtçe dilinin kültürel alanda tanıtımında yaşanan boşluktan dolayı böyle bir çalışma yapma gereği hissettiğini söyleyen Ayyıldız, çalışmasının Kürtçe dilini hiç bilmeyen ve Kürtçe dilini tam olarak kullanamayanlar kişilere ışık tutacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaşayan diller ve lehçeler diye bir uygulamaya giderek okullarda seçmeli ders olarak Kürtçe dersini de koyduğunu belirten Ayyıldız, "Kürtçe dersi veren öğretmenimizin elinde ne doküman nede kaynak var. öğretmenlerimiz ne yapacağını şaşırmıştır. Çıkarmış olduğumuz bu eserin bu konudaki boşluğu dolduracağı kanısındayım" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siverekli Eğitimciden Kürtçe Atasözleri ve Deyimler Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement