Sokağa Şüpheli Şekilde Köpek Bırakanları İhbar Edin Çağrısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sokağa Şüpheli Şekilde Köpek Bırakanları İhbar Edin Çağrısı

Sokağa Şüpheli Şekilde Köpek Bırakanları İhbar Edin Çağrısı
06.06.2013 17:45

Aliağa Belediyesi, son günlerde çevre il ve ilçelerden gelen binek aracı ve kamyonetlerle Aliağa'ya sokak hayvanlarının bırakıldığını belirleyerek vatandaşları uyardı.

Aliağa Belediyesi, son günlerde çevre il ve ilçelerden gelen binek aracı ve kamyonetlerle Aliağa'ya sokak hayvanlarının bırakıldığını belirleyerek vatandaşları uyardı. Belediyeden yapılan açıklamada, küpeli ya da küpesiz sokak hayvanlarını bırakanların görülmesi halinde 155 Polis, 156 jandarma ve 153 Zabıta telefonlarına bilgi verilmesi istendi.

Aliağalılar son dönemde çevre il ve ilçelerden belirli aralıklarla binek aracı ve kamyonetle, küpeli küpesiz sokak köpeklerinin Aliağa sınırları içinde cadde ve sokaklara bırakılmasından şikayetçi. Aliağa Belediyesi zabıta ekipleri, çevre il ve ilçelerden getirilerek Aliağa caddelerine bırakılan sokak hayvanları ile ilgili ihbarda bulunmaları konusunda vatandaşı uyarıyor.

Aliağa Belediyesi Veterinerlik İşleri tarafından ilçe sınırları içinden toplanan köpekler, Belediye Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ndeki müşahede yerlerinde kısırlaştırılıp küpelendikten sonra tekrar geri bırakılıyor.

"SEVİMLİ DOSTLARI SOKAĞA TERK ETMEYELİM"

"Sevimli Dostlarımızı sokağa terk etmeyelim" diyen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, "Son dönemde köpeklerin Aliağa'ya, köyler

ve ormanlık alanlara bırakıldığı ile ilgili bilgiler alıyoruz. Bu sıcaklarda bu hayvanları ölüme terketmeye kimsenin hakkı yok. Bu kanunlar gereği de suçtur. Vatandaşlarımızın böyle bir şey gördüklerinde Polis, zabıta ve jandarmaya haber vermesini rica ediyorum" dedi.

PARKLARA OTOMATİK SU KAPLARI GELİYOR

Vatandaşlardan sıcak yaz günlerinde sokak hayvanları için evlerin önüne su kapları konmasını da isteyen Başkan Oğuz, "Yaşadığımız dünyada yalnız değiliz. Bu sıcaklarda bir kap su, bir kap yemek, sokak hayvanları için yaşamla eşdeğer. Evlerimizin önüne, balkonlarımıza bir kap su koyarak tüm canlılara can verebiliriz. Belediye olarak önümüzdeki günlerde parklarımıza otomatik su kapları koyacağız. su hattına bağlı olarak kendi kendine suyu sağlayan su kaplarıyla sokak hayvanlarımız ve diğer canlılar da can bulacak" diye konuştu - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sokağa Şüpheli Şekilde Köpek Bırakanları İhbar Edin Çağrısı - Son Dakika


Advertisement