Söke'de Çağdaş Kentleşmenin Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Söke'de Çağdaş Kentleşmenin Temeli Atıldı

Söke\'de Çağdaş Kentleşmenin Temeli Atıldı

Aydın’ın Söke ilçesinde gerçekleştirilecek projeyle Yenicami Mahallesi’nde 120 konuttan oluşan iki blok yükselecek ayrıca 7 Bin metrekarelik alanda semt parkı, spor alanları ve otopark inşa edilecek.

09.09.2016 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Söke ilçesinde gerçekleştirilecek projeyle Yenicami Mahallesi'nde 120 konuttan oluşan iki blok yükselecek ayrıca 7 Bin metrekarelik alanda semt parkı, spor alanları ve otopark inşa edilecek.

Projenin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Ak Parti Aydın eski Milletvekili Gültekin Kılınç, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Yapılacak proje çalışması Söke'ye örnek olacak planlamanın bir ürünüdür. Bölgenin önde gelen firmalarından olan Şengel İnşaatla iş yapmaktan son derece memnunuz. Söke Belediyesi mülkiyetindeki parseller üzerinde yapılacak olan konut inşaatı ve semt parkı, spor alanları projesinin uygulanması işinin tamamlanma süresi 550 gün olarak planlanmıştır. Ama ben bu işin çok daha kısa sürede tamamlanacağına ve Sökelilerin hizmetine sunulacağına inanıyorum. Spor alanları içinde suni bu pateni pisti, tenis kortu, basketbol ve futbol sahaları yer alacak" dedi.

Göreve geldikleri ilk günden bu yana Söke'nin önceliklerini doğru belirleyip, kaynakların en verimli şekilde kullanılması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Toyran; "Her kuruşun hesabını yaptık. Bu arsaları değerlendirirken de aynı hassasiyetle hareket ettik. Söke yıllarca hep büyük bir köy olarak tanımlandı. Bu eleştirilerin haklılık kaynağı özellikle sosyal donat alanlarının yetersizliği ve çarpık kentleşme. Bu türlü prestij projeleri ile bu anlamda Söke'nin önünü açacak ve yeni planlamalar için ilham kaynağı olacaktır. Bu projede 7 Bin metrekarelik alan sırf bu eksikliği gidermek için ayrılmıştı. Bu proje ile çağdaş kentleşmenin adımlarını da atıyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyelerince temel atma butonuna beraber basıldı. İkramın ardından Söke Belediyesi konut, semt parkı, spor alanları ve otopark projesi temel atma töreni sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke'de Çağdaş Kentleşmenin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement