Söke Ovası'ndan Taşkın Suları Arınmıyor - Son Dakika
Yerel

Söke Ovası'ndan Taşkın Suları Arınmıyor

Söke Ovası\'ndan Taşkın Suları Arınmıyor

Ocak ayı başında taşan Büyük Menderes'in Söke Ovasındaki etkisi mart ayında da devam ederken, son on yılın en uzun süreli taşkın olarak tarihe geçti.

05.03.2012 17:36

Ocak ayı başında taşan Büyük Menderes'in Söke Ovasındaki etkisi mart ayında da devam ederken, son on yılın en uzun süreli taşkın olarak tarihe geçti. Son yağışlarla bir kez daha tetiklenen taşkın suları Söke Ovasın'dan arınmıyor. Ova denizi andıran görüntü vermeye devam ediyor.

Yağışların yanı sıra Barajdan zorunlu olarak bırakılan suyun da etkisiyle yeniden yükselişe geçen ovadaki taşkın; başta Burunköy, Akçakaya ovaları olmak üzere Söke Ovası'nda etkisini sürdürüyor. Akçakaya Muhtarı Hasan Baba, taşkınlarda her zaman en ağır faturayı köylerinin ödediğini söyleyerek; "Her kış ilk taşkını yaşayan köyümüz taşkın sularını ekim sezonunda da yaşamaktalar. Büyük Menderes taşkının faturasını ağır ödeyen Akçakaya sakinlerimizin bu sorununa çözüm bulunmalı. Taşkınla yaşamak kader olmamalı" dedi.

Söke Ovası'nda Büyük Menderes taşkının bu kez uzun süreli kalmasında taşkın yaşanan bölgelerde çiftçinin tarlaya geç ineceğini söyleyen Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş; "Yıllardır hep dile getirilen Büyük Menderes Nehri'ndeki yatak temizliğine ağırlık verilmeli. Uzun vadede gerçekleşecek olan bu projenin suların düşmesi ve uygun ortamın oluşması ile hemen başlanılmalı" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke Ovası'ndan Taşkın Suları Arınmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement