Soma'da 'Namazla Diriliş' Konferansına Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Soma'da 'Namazla Diriliş' Konferansına Büyük İlgi

Soma\'da \'Namazla Diriliş\' Konferansına Büyük İlgi

Soma İlçe Müftülüğü Aile, İrşat ve Rehberlik Bürosu'nun organize ettiği "Namazla Diriliş" adlı konferansa Somalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

27.02.2012 14:41

Soma İlçe Müftülüğü Aile, İrşat ve Rehberlik Bürosu'nun organize ettiği "Namazla Diriliş" adlı konferansa Somalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gündüz Beder Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Belediye Başkanı Hasan Ergene, Seaş Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, Vergi Dairesi Müdürü Kazım Tuğcu, İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, Tes İş Sendikası Başkanı Bedri Demiraslan, İlçe Vaizi Emin Yıldırım, Kömürcüler Derneği Başkanı Yusuf Değirmenci, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ, "Soma Müftülüğümüz olarak değerli hocalarımızı Somalılarla buluşturmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki aylarda da programlarımız devam edecek" dedi.

VATANDAŞLAR SALONA SIĞMADI

Programa yoğun ilgi gösteren vatandaşların çoğu salonun almaması nedeniyle programı ayakta takip etti. Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı-Yazar Ahmet Bulut, programa katılan vatandaşları hem güldürdü, hem de ağlattı. Vatandaşlara manevi yönden doyuran Bulut, namaz kılmanın önemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Namazın insan hayatındaki önemini Kuran-ı Kerim'den örnekler vererek aktaran Bulut, vatandaşlara maneviyat dolu bir gece yaşattı. Allah'ın insanlara farz kıldığı namazın insanları kötülüklerden alıkoyduğunu işaret eden Bulut, "Gençlerimiz ve çocuklarımız hiç istemediğimiz kötü çevresel etkilerle karşı karşıya. Bizler toplumsal ahlaki problemlerimizde çözümünde namaz ibadetinin çok önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Namazın pek çok kötülükten alıkoyma özelliğini kavrayarak bu ibadetle gençlerimizi kötü yollardan uzak tutabiliriz." dedi.

"AİLELER ÇOCUKLARINA NAMAZI ANLATMALI"

Bulut, ailelerin özellikle çoçuklara namazı zamanında ve doğru yöntemlerle anlatmasi gerektiğini soyledi. Bulut, "Namaz, toplumu ve insani kotuluklerden korur" dedi.

Programın sonunda Ahmet Bulut kendi kaleminden çıkan kitapları okuyucuları için imzaladı. Belediye Başkanı Hasan Ergene de program sonunda yaptığı konuşmada Ahmet Bulut'a kendilerine böyle faydalı bilgiler verdiği için teşekkür etti ve çiçek takdim etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma'da 'Namazla Diriliş' Konferansına Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement