Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Yerel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Hayatını kaybeden madencilerin çocuklarına eğitim sözü verildi.

21.05.2014 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eynesil İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ramazan Öztürk, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocuklarına eğitim desteğinde bulunacaklarını söyledi.

Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden şehit madencilerin çocuklarının kendi bölgelerindeki okulları tercih etmeleri halinde eğitim desteği vereceklerini belirtti.

Türkiye'nin başına gelen bu faciayı bir daha yaşamamayı temenni ettiklerini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden madencilerimizin orta öğretim çağındaki çocukları ile temel eğitim çağındaki işitme engelli çocuklarına eğitim desteği vermek istiyoruz. Bunun için Eynesil'de bulunan Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Anadolu Çok Programlı Lisesi ve İşitme Engelli Ortaokulu ve Görele'de ise Görele Nihat Gürel Anadolu Öğretmen Liseleri bulunmaktadır. Maden faciasında hayatlarını kaybeden madencilerimizin çocukları bu ilçelerimizdeki okulları tercih etmeleri halinde eğitim ve maddi destek sağlamayı taahhüt ediyoruz. Bu öğrencilerimize 4 yıl boyunca parasız yatılı olarak tüm eğitim, ulaşım ve barınma masraflarının yanı sıra gerekli psikolojik ve sosyal destek vereceğiz."

Öztürk ayrıca, Dernek Yönetim Kurulunun önümüzdeki günlerde 7 kişilik bir ekiple Manisa'nın Soma ilçesine gideceklerini, öğrenci velilerinin gidiş, dönüş konaklama ve çevre gezileri gibi hizmetlerinin de yine dernek tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement