Soma'dan Somali'ye Yardım Eli Uzandı - Son Dakika
Yerel

Soma'dan Somali'ye Yardım Eli Uzandı

Soma\'dan Somali\'ye Yardım Eli Uzandı

Kutlu Doğum Haftası'nda, açlık ve sefaletle boğuşan Somaliye, Manisa Soma İlçesi'nden yardım yağdı.

18.04.2012 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kutlu Doğum Haftası'nda, açlık ve sefaletle boğuşan Somaliye, Manisa Soma İlçesi'nden yardım yağdı. Somali'ye yardım amacıyla Ertuğrul Erkişi konserine gelen vatandaşlar, adeta yardım yağdırdı. Soma Eğitim ve Yardımsevenler Derneği'nce düzenlenen Konser ve kermes gelirlerinin, Somali'de yapımı devam eden Türk Okulu'na gönderileceği belirtildi.

Soma Eğitim ve Yardımsevenler Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, kamu kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Özel Birlik Eğitim Kurumları'nda eğitim gören Somalili öğrencilerin eşliğinde İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan program, Somalili öğrenci Salih İbrahim'in muhteşem Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından Soma Müftüsü Mehmet Karatuğ tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle 1001 hatmi şerif için hatim duası okudu.

Salondaki davetlilerin alkışları eşliğinde sahneye çıkan ünlü sanatçı Ertuğrul Erkişi, ilahi albümlerinden kesitleri Somalıların maneviyatına sundu. Hz. Muhammed'in salavatlar getirilerek anıldığı programda, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal da vefatının yıldönümü sebebiyle anıldı.

SOMALİYE YARDIM YAĞDI

Açlık ve sefaletle boğuşan Somali'nin sinevizyon ile görüntülenen yürek burkan manzaraları karşısında Somalili öğrenciler ve salondaki davetliler gözyaşlarını tutamadı.

Ertuğrul Erkişi'nin Somali'deki drama sessiz kalınmaması için yardım vakti çağrısında bulunmasının ardından, salondaki misafirler yardım için birbirleriyle yarıştı. Küçük çocukların bile harçlıklarını salondaki görevlilere teslim etmesi gözden kaçmadı. Küçük kağıt parçalarına yazılan dev rakamları Erkişi'ye ulaştıran yardımseverler, yaptıkları yardımlarla 'kardeşlik işte bu' dedirtti.

Program Kaymakam Abdülkadir Karataş ve Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin ünlü sanatçı Ertuğrul Erkişi'ye çiçek ve madenci heykeli takdim etmeleri ile sona erdi.

(HU-ERG-

18.04.2012 20: 50: 52

TSI

NNNN - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma'dan Somali'ye Yardım Eli Uzandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement