Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş Açıklaması

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş Açıklaması

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, Yozgat’ın ve Sorgun’un yeteri kadar hizmet alamadığını, mangalda kül bırakmayanların icraat gelince sus pus olduklarını söyledi.

05.08.2015 15:36

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, Yozgat'ın ve Sorgun'un yeteri kadar hizmet alamadığını, mangalda kül bırakmayanların icraat gelince sus pus olduklarını söyledi.

Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, Türkiye'nin en çok göç veren illerin ilk başında gelen Yozgat'ın ekonomik yatırımlar yapılmadığından bölge esnaflarının çok zor şartlar altında iş yaptıklarını belirterek, "Mangalda kül bırakmayanlar icraat gelince sus pus oluyorlar. Üniversite kayıtlarının başladığı şu dönemde tüm kontenjanların dolduğu gibi, sevindirici bir haber olmasına rağmen şuanda Sorgun'da öğrenci sayısı 124'de ulaşmış durumda. 13 bin öğrenciye sahip Yozgat'ın bu sene 4 bin öğrenci daha beklediği düşünülürse 124 öğrenci çok komik bir rakam olarak görülüyor. 3 sene önce hizmet binasının tamamlandığını ve 3 senede 3 bölümün ancak açılabildiğini, dönemin Meclis Başkanı sayın Cemil Çiçek'in tüm bölümlerin doldurulması için kesin talimatı olmasına rağmen, gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlanamaması ve bu senede Sorgun'un yeteri kadar öğrenci alamamasına nede olmuştur. Şuanda İnşaat Bölümüne 41 öğrenci, Muhasebe bölümüne 30 öğrenci, Turizm ve Otelcilik Bölümüne 14 öğrenci kayıt yaptırmış, geçen yılki öğrencilerle beraber bu sayı 124'e ulaşmıştır. Ekonomik yatırımların yapılamadığı memleketimizde benim esnafım dört gözle üniversite öğrencisi beklemekte. Yetkililerimizin bu konuda daha duyarlı bir şekilde çalışma yürütmelerini bekliyoruz" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement