Sorgun Sıtadı'nda Çiftçilere 26 Bin Meyve Fidanı Dağıtıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Sorgun Sıtadı'nda Çiftçilere 26 Bin Meyve Fidanı Dağıtıldı

Sorgun Sıtadı\'nda Çiftçilere 26 Bin Meyve Fidanı Dağıtıldı
03.03.2011 17:42

Sorgun İlçesinde Çiftçilerin Gelir Seviyesini Artırmak ve Kırsal Kalkınmaya Destek Sağlamak Amacıyla Yozgat İl Özel İdaresi 200 Çiftçiye 26 Bin Adet Meyve Fidanı Dağıtıldı.

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde çiftçilerin gelir seviyesini artırmak ve kırsal kalkınmaya destek sağlamak amacıyla Yozgat İl Özel İdaresi ve İl Tarım Müdürlüğü taraftarından meyveciliği geliştirme projesi kapsamında 200 çiftçiye 26 bin adet meyve fidanı dağıtıldı.

Sorgun Şehir Stadyumunda yapılan meyve fidanı dağıtım törenine Yozgat Valisi Necati Şentürk, Sorgun İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İl Tarım Müdürü Ünal Koçak, İl Genel Meclis Üyeleri ve çiftçiler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Sorgun Milli Egemenlik İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan folklör ekibi kısa bir gösteri yaptı. Ardından törende konuşan Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun'da 50 dekarda yaklaşık 3 bin 500 elma ağacı bulunduğu belirtirken, ?İlçemizde şuana kadar 50 dekarda 3 bin 500 elma fidanı bulunurken, bugün 400 dekara 26 bin elma fidanının dağıtımını yapacağız. Ayrıca İlçe Tarım Müdürlüğümüz tarafından Aralık, Ocak ve Şubat ayları içerisinde 52 köy ve kasabalarımızda toplam bin 500 çiftçimize yönelik eğitim seminerlerimiz yapıldı" dedi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk ise ağaç dikme sezonunun yaklaşması nedeniyle İl Özel İdaresi tarafından desteklenen ve 77 bin elma fidanından 26 binini Sorgun'da dağıtımını yaptıklarını söyledi. Vali Şentürk, "Daha önce aldığımız 50 bin fidanı ise Kadışehri ilçemizde dağıtacağız. 2005 ve 2010 yılları arasında Yozgat ve ilçelerinde 990 dekar alanda sadece elma fidanı dikimi yapılırken, 2011 yılında ise toplam 940 dekar alanda elma fidanı dikimi gerçekleştireceğiz. Yani 5 yıl içerisinde yapılan fidan dikimini biz sadece bu yıl içerisinde yapacağız. Tabi çiftçilerimize yönelik bazı teşviklerimiz de bulunuyor. Tarım Bakanlığımız tarafından çiftçilerimize destekleme amacıyla 2010 yılında 100 milyon lira gibi bir destek yapıldı. Yine hayvancılığı geliştirmek amacıyla Tarım Bakanlığı tarafından sıfır faizli kredi verildi. Bununla beraber bölgemizde tarım ve hayvancılık hızla gelişmektedir" dedi.

Sorgun'da 2011 yılı içerisinde yeni sondaj çalışmalarının da olacağını belirten Vali Şentürk, ?İlçemizde bu yıl yeni sıcak su sondaj çalışmalarımız olacak. Yeni kuyulardan çıkacak sıcak su sayesinde turizmi ve seracılığı geliştireceğiz. Seracılığın en büyük unsurlarından biriside ısıtma unsurudur. Jeotermal kaynaklarımız sayesinde bu sera alanlarını ısıtırsak maliyeti olağanüstü düşüreceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından örnek bir elma fidan dikimi yapıldı. Ardından 200 çiftçiye 26 bin fidan dağıtımı gerçekleşti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Sorgun Sıtadı'nda Çiftçilere 26 Bin Meyve Fidanı Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement