Srebrenitsa Anneleri Piriştina'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Srebrenitsa Anneleri Piriştina'yı Ziyaret Etti

Srebrenitsa Anneleri Piriştina\'yı Ziyaret Etti

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği gezi doğrultusunda İzmir'e gelen Srebrenitsa Anneleri, Başkan Piriştina'yı ziyaret etti.

14.05.2014 12:05  Güncelleme: 12:04

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Anneler Günü dolayısıyla düzenlediği gezi doğrultusunda İzmir'e gelen Srebrenitsa Anneleri, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'yı ziyaret etti. Srebrenitsa Anneleri'nin anneler gününü kutlayan Başkan Levent Piriştina, "Srebrenitsa'da 19 yıl önce meydana gelen katliamı unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Ama çocuklarımızın geleceğe umutla bakması için çalışmalıyız" dedi.

Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subasiç ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Bosna Sancak Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Gül ve CHP'li belediye meclis üyesi Özgür Koç ve eski meclis üyesi Suat Nezir ile birlikte Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'yı makamında ziyaret etti. Bosna Sancak Kültür Derneği Başkanı Abdullah Gül, anneler günü dolayısıyla Srebrenitsa'da yaşanan soykırımı unutturmamak için yola çıktıklarını söyledi.

Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subasiç, Srebrenitsa'da yaşanan acıların unutulmaması, bu soykırımı yapanların cezasız kalmaması için uluslararası hukuk mücadelesi vermek adına Srebrenitsa Anneleri Derneği'ni kurduklarını söyledi. Ziyarete katılan tüm annelerin birinci dereceden akrabalarının soykırımın sırasında katledildiğini, mücadelelerinin sonsuza kadar süreceğini belirten Minura Subasiç, tüm annelerin anneler gününü kutladı. Subasiç, Srebrenitsa'da yaşanan soykırım sırasında oluşturulan ve 'ölüm yolu' diye adlandırılan yolu anlatan haritayı Başkan Piriştina'ya hediye etti.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Srebrenitsa'da yaşanan soykırıma düyanın gözlerini yumduğunu, çok canların yandığına ve çok acıların çekildiğine değindi. Başkan Piriştina, "Srebrenitsa'da yaşanan acıları ancak yaşayanlar bilir" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Srebrenitsa Anneleri Piriştina'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement