Yurt genelinde olduğu gibi ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda yaşam mücadelesi veren bazı su kuşları açlıktan ölmeye başladı.
Beyşehir Gölü kıyılarının buzla kaplanması ve aşırı soğuklar nedeniyle yiyecek bulma sıkıntısı çeken sakar meke ve beyaz martı gibi türler, açlık tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Kıyıda buz üzerinde açlıktan bir sakar mekenin öldüğünün görülmesi, vatandaşları ve çocukları hüzünlendirip üzerken, ölümlerin daha da artmaması için yetkililerin tedbir alması istendi.
Beyşehirli duyarlı hayvansever vatandaşlar, su kuşlarını köprü üzerinden ve kıyıdan attıkları ekmek ve simitlerle beslemeye çalışıyor, ancak bu da yeterli gelmiyor. - KONYA
Son Dakika › Yerel › Su Kuşları Soğuk ve Açlıktan Ölüyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.