Sulakyurt'ta Öğrencilere Uygulamalı Ambulans Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Sulakyurt'ta Öğrencilere Uygulamalı Ambulans Eğitimi Verildi

Sulakyurt\'ta Öğrencilere Uygulamalı Ambulans Eğitimi Verildi

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde Sağlık Meslek Lisesinde eğitim gören öğrenciler, derslerini sınıf yerine ilçe hastanesindeki ambulans içinde yaptılar.

23.12.2013 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde Sağlık Meslek Lisesinde eğitim gören öğrenciler, derslerini sınıf yerine ilçe hastanesindeki ambulans içinde yaptılar.

Sulakyurt Hakim Mehmet Çakıroğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği bölümü 10'ncu sınıf öğrencilerine, ambulans ve acil müşahede konularıyla ilgili olarak Devlet Hastanesi'ndeki ambulansta ve hastanenin acil müşahede odasında eğitim verildi.

Öğrencilere öğretmenleri ve hastanedeki sağlık görevlisi tarafından ambulansın içindeki tıbbi ekipmanlar ve kullanım amaçları ile hastalara ilk olarak müdahalenin yapıldığı acil servis ve diğer bölümlerin tanıtımı yapıldı. Öğrencilere ayrıca acil hizmetlerde kullanılan tıbbi araç gereçler hakkında da çeşitli bilgiler de aktarıldı.

Okul Müdürü Mehmet Korkmaz, uygulamalı mesleki eğitimlerin yıl boyunca değişik zamanlarda devam ettiğini, öğrencilerin bilgi ve becerilerinin bu sayede daha yüksek olduğunu söyledi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sulakyurt'ta Öğrencilere Uygulamalı Ambulans Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement