Sultanhisar Anadolu Lisesi Jet Hızıyla Tamamlanıyor - Son Dakika
Yerel

Sultanhisar Anadolu Lisesi Jet Hızıyla Tamamlanıyor

Sultanhisar Anadolu Lisesi Jet Hızıyla Tamamlanıyor

Sultanhisar'da 14 Temmuz'da temeli atılarak yapımına başlanan Anadolu Lisesi inşaatının jet hızıyla yapılması ilçe halkının taktirini topladı.

08.11.2012 12:08

Sultanhisar'da 14 Temmuz'da temeli atılarak yapımına başlanan Anadolu Lisesi inşaatının jet hızıyla yapılması ilçe halkının taktirini topladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tip proje olarak yaptırılan Aydın'ın 105. ortaöğretim kurumu olacak olan 16 derslikli Sultanhisar Anadolu Lisesi'nin Sultanhisar Rekmez mahallesinde 5 bin 348 metrekare alana yapılan inşaatın 4 aylık kısa bir sürede kaba inşaatının bitmek üzere olması sık sık çalışmaları takip eden Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Belediye Başkanı Ertegün Ünal başta olmak üzere halkın beğenisini kazandı. İlçe yöneticileri tarafından inşaatta çalışan personele de zaman zaman yemek ikramı yapılarak personelin morali artırılıyor.

Anadolu Lisesi yeni bina inşaatına 3 yıllık bir macera sonrası kavuştuklarını belirten Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal; "Tam 3 yıllık bir maceradan sonra bugün cenabı Allah bize bu temeli atmaya bizi nasip etti. 3 yıllık bu macerada arazi sahipleri Mehmet Bayındır, Habil Bayındır ve Şükrü Şahintaş bizlere teminde yardımcı oldular. Yüklenici firmamızda hızlı bir çalışmayla bizleri mahcup etmedi. Hızlı bir çalışma ile verdiği emeklerinizden dolayı firma yöneticileri başta olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum" dedi. Kaba inşaatı biten Anadolu Lisesi projesi ile dikkatleri üzerlerine çektiklerini belirten Ünal, 30 Kasım'da da Huzur Evi'nin ihalesi yapılarak 2013 yılında tamamlanacak müjdesini verdi.

Kaymakam Cevdet Ertürkmen ise; "2 yıllık süreçte büyük uğraşlar sonucu birçok görüşmeler yapıldı. Birçok engeller önümüze çıktı. Ama bu engelleri Belediye Başkanımız ve İl Milli Eğitim Müdürümüz ile aştığımız için mutluyuz. İnşaatın hızlı bir şekilde sürerek bizlerde sizlere teşekkür ediyoruz harika bir proje harika bir imalat" dedi. Konuşmaların ardından Başkan Ünal tarafından, şantiye çalışanlarına öyle yemeği olarak kıymalı pide ikramı yapıldı.

23 OCAK 2013'E YETİŞTİRİLECEK

25 Mayıs 2012 tarihinde de sözleşmesi imzalanarak, Eksan Petrol İnşaat Limited Şirketi tarafından inşasına başlandı. 2 Milyon 917 Bin 314 TL + KDV'ye mal olacak olan binanın 23 Ocak 2013 tarihinde teslim edilmesi bekleniyor. Bina 4 katlı olarak planlanmakta; bodrum, zemin, +2 kat olan bina, Bin 280 metrekare alana oturacak. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle, İl genelinde 104 ortaöğretim okulu var iken eğitimde büyük başarılara imza atan Aydın ili 105. ortaöğretim kurumu olan Sultanhisar Anadolu Lisesi'ni 2013-2014 eğitim-öğretim yılında açacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultanhisar Anadolu Lisesi Jet Hızıyla Tamamlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement