Sungurlu'da Kentsel Dönüşüm Alanları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Sungurlu'da Kentsel Dönüşüm Alanları Masaya Yatırıldı

Sungurlu\'da Kentsel Dönüşüm Alanları Masaya Yatırıldı

Çorum'un Sungurlu Belediyesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm Çalıştayının ikinci gününde Kentsel dönüşüm alanları ve hedefleri masaya yatırıldı.
Belediye Kültür Merkezi'nde devam eden çalıştayın ikinci gününe İlçe Kaymakamı Osman...

22.11.2013 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Sungurlu Belediyesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm Çalıştayının ikinci gününde Kentsel dönüşüm alanları ve hedefleri masaya yatırıldı.

Belediye Kültür Merkezi'nde devam eden çalıştayın ikinci gününe İlçe Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Bülbül, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Daire Başkanı Dr. Şirin Gülcen Eren, DSİ 5. Bölge Müdürü Hacı Haksal, Technische Unıversitat Dresden (Dresden Teknik Üniversitesi) Grory, Deilman, Stuttgart Üniversitesi Anders, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Sosyoloji Doktora Öğretim Üyesi Murat Köse, ODTÜ Şehir Plancısı Melih Gürçay, ŞPO Ankara Şehir Plancısı Menşure Işık, Şehir Plancısı Ümit Akkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Muammer Çuhacı ve yönetim kurulu üyeleri, Emniyet Müdürü Osman Ertaş, Ziraat Odası Başkanı Dursun Karslı, Başkan yardımcısı Rafet Dağaşan, Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen Muhittin Aygar ve vatandaşlar katıldı.

2 grup halinde devam eden çalıştayda A grubu, "Sungurlu için genel olarak gelişme hedefleri, Mekansal gelişim, Sungurlu kentinin semtlerinin güçlü yönleri ve gelişim hedefleri, eğitim, bilim, kültür, fakültelerin, yüksek okulların kurulması, ekonomi ve iş alanları, teşvik politikaları, Sungurlu için nasıl bir imaj oluşturabilir, Sungurlu denince akla ne gelmelidir? Sungurlu imajı nasıl oluşturulur gibi fikirler geliştirilmeli, doğa ve çevre konularında Sungurlu neler yapabilir? Sungurlular ne elde etmek istiyor? gibi konular tartışıldı.

B grubu ise, "Kentsel dönüşüm alanlarının özellikleri ve öncelikleri, bu alanların aciliyet olarak karşılaştırılması, Orijinal kent merkezinin kullanılma olanakları, eski yapıların kullanım olasılıkları, bu konuda ki düşünceler, fikirler, gecekondu alanlarının değişimi ve modenleştirilmesi, Yeni yolların açılması ve mevcut yolların genişletilmesi, Sungurlu'da ki yaşam standartlarının yükseltilme olanakları, Bölgenin gelişimi için neler yapılmalı veya neler geliştirilmeli, yaşa bağlı sorunlar, sürekli olarak kentte oturan genç nüfus, ev sahibi ve kiracı ilişkileri gibi konular görüşüldü.

Çalıştay bugün düzenlenecek kapanış töreninin ardından sona erecek. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sungurlu'da Kentsel Dönüşüm Alanları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement