Suriye'deki Olaylar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suriye'deki Olaylar

01.04.2012 20:40

İslahiye ilçesindeki kampa yerleştirilen Suriyeliler, Beşşar Esad yönetimini protesto etti.

İslahiye ilçesindeki kampa yerleştirilen Suriyeliler, Beşşar Esad yönetimini protesto etti.

Hatay'ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerinden İslahiye'ye gelen, Tekel tütün deposundaki 800 çadırın bulunduğu kampta kalan yaklaşık 500 Suriyeli, tekbir getirip slogan atarak Beşşar Esad yönetimini protesto etti ve kamp alanında yürüyüş yaptı.

Çadır kentte kadınların başlattığı, ardından erkeklerin de katıldığı protesto yürüyüşünde yaklaşık 500 kişi kamp girişine kadar slogan atarak geldi.

Grup, burada Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad aleyhine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı övücü sloganlar attı.

Jandarmanın uyarısına rağmen dağılmayan grup, kamp girişinde topluca namaz kılıp dua ettikten sonra sessizce dağıldı.

Gösteri nedeniyle jandarma kampta yoğun güvenlik önlemi aldı.

Bu arada, kampta kalan Suriyeliler, akşam yemeğini yemeyerek protestoya devam etti.

Kampta dağıtım yapan yemek şirketi elemanları ise yemek dağıtmadan geri döndü.

2 bin 771 kişinin yerleştirildiği İslahiye'ndeki kampa 409 kişinin daha giriş yapmasıyla Suriyeli sayısının 3 bin 180'e ulaştığı bildirildi.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye'deki Olaylar - Son Dakika


Advertisement