Suriye'ye 1 Tır Dolusu Yardım Gönderildi - Son Dakika
Yerel

Suriye'ye 1 Tır Dolusu Yardım Gönderildi

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Eğitim Bir Sen ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Vakfı (İHH) yetkilileri tarafından Suriye'ye 1 tır dolusu yardım gönderildi.

05.04.2015 17:30

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Eğitim Bir Sen ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Vakfı (İHH) yetkilileri tarafından Suriye'ye 1 tır dolusu yardım gönderildi.

20 günde toplanan giyim, çocuk bezi ve kuru gıda gibi yardımlar yüklenen tır'la yola çıktı.

Yardım tır'ını Kaymakamı Faik Arıcan, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, Sandıklı AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık,  Afyonkarahisar İHH Şube Başkanı Ahmet Ertürk  ve Sandıklı İHH Temsilcisi Cemil Akbaş, Sandıklı ilçe Müftüsü Davut Çalışkan katıldı.

Kaymakam Arıcan, yaptığı konuşmada, "Yardım, yardımlaşma kültürü bizim dinimizin bize vermiş olduğu bir görevdir" dedi.

Aynı zamanda da yardımlaşma vicdanın sorumluluğu olduğunu belirten Arıcan, şöyle konuştu:

"Biz komşusu açken tok yatan bizden değildir diyen dine sahibiz. Dinler tarihine baktığımız zaman ve ya fikir akıllarına baktığımız zaman bizim dinimiz kadar yardımlaşmaya dayanışmaya birlik ve beraberliğe dayanan bir din ve fikir akımı göremezsiniz bunun en güzel örneğini de bur da görüyoruz. Yardımlaşma bizlerin aynı zamanda manevi birlikteliğimizin de güçlenmesine sebep olacaktır. Yardımlaşma fedakarlıktır. Bazen devletimizin kaynakları da yardım için akıtılıyor. Biliyorsunuz bir çok Suriyeli din kardeşlerimizi ülkemizde misafir ediyoruz. Ne güzel ki sivil toplum kuruluşlarımızda, dernek ve vakıflarımızda, vatandaşlarımızda bu ülkeye ve nice ülkelere yardım gönderiyor ve onları mutlu ve mesut etmeye çalışıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."

Tır, Sandıklı İlçe Müftüsü Davut Çalışkan'ın ettiği dualar eşliğinde Suriye'ye yola çıktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriye'ye 1 Tır Dolusu Yardım Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement