Suriyeli Çocuklar İçin Oyuncak Toplanacak - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Çocuklar İçin Oyuncak Toplanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 19-23 Nisan tarihleri arasında 41 ülkeden gelecek olan binin üzerindeki çocuğu, Türkiye'nin ilk ve tek çocuk fuarı olma özelliği taşıyan "Çocuk, Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı'nda" buluşturacak.

11.04.2013 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 19- 23 Nisan tarihleri arasında 41 ülkeden gelecek olan binin üzerindeki çocuğu, Türkiye'nin ilk ve tek çocuk fuarı olma özelliği taşıyan "Çocuk, Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı'nda" buluşturacak. Bilim temalı festivalde Suriye'deki savaştan kaçan ve kamplarda yaşayan çocuklar için de oyuncak toplanacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı konuyla ilgili olarak Antik Kapı Restoran'da basın toplantısı düzenledi. 2013 yılının sonunda Türkiye'nin en büyük Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi'ni açacak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuya dikkat çekmek için bu yıl fuarın konseptinin 'bilim' olarak belirlendiğini ifade eden Yazıcı şöyle konuştu:

"Fuarda çocuklar atıklardan kağıt yapımını öğrenecek, Kaz ve Keşfet Atölyesi'yle arkeolojik kazı yapacak, elektronik devre ve elektronik örümcek yapımı öğrenilirken, kendi robotlarını üretecek. Ayrıca çocuklar doğal bitkilerle kendileri için parfüm üretirken, kimya deneyleriyle böceklerin dünyasında keşfe çıkacak,

botanik bahçesinde kendi bitkisini dikecek, uçurtma, gemi ve uçak yapımını öğrenecek, dijital oyun alanında sınırsız eğlence dolu anlar yaşayacak. "Festivalin TRT'nin organizasyonundan sonra ülke çapında düzenlenen en büyük ikinci organizasyon olduğunun altını çizen Yazcı şunları söyledi:

"TRT'nin organizasyonundan sonra ülke çapında düzenlenen en büyük ikinci organizasyon olan festival, 19-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival kapsamında, 30 bin metrekare kapalı alana sahip Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde Türkiye'de ilk olan ve bu yıl ikinci kez düzenlenen, 'Çocuk Eğitim, Eğlence ve Bilim Fuarı' kurulacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri bünyesinde bir dizi bilimsel etkinliği yerli ve yabancı çocuklarla buluşturacak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin fuar alanına kurduğu Bilim Adasıyla çocuklara pratik, akılda kalıcı ve bilimsel merakı oluşturmaya yönelik etkinlikler hazırlandı. Fuarda çocuklar için hem eğitici hem de eğlendirici birçok atölye, etkinlik ve gösteri yer alacak."

23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nde Türkiye'nin önde gelen bilim merkezleri ve kuruluşları da bulunacak. Aralarında bulunan İTÜ Bilim Merkezi, Türk Beyin Takımı, MAD Science, BASF, Bursa Bilim Merkezi, Türk Hava Kurumu, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Bilim-Sanat Merkezi, İstanbul Go Okulu, Bayrampaşa Bilim Merkezi miniklere festival boyunca bilimsel çalışmalar sunacak.

Öte yandan fuarda bir sosyal sorumluluk projesinin de yer alacağını söyleyen Yazıcı, "Kamplarda yaşayan Suriyeli çocuklara katkı vermek istedik. Oradaki kamptan çocuklarda gelecek. Kadın Meclisi ile oyuncak toplayarak göndereceğiz. Sembolik olsa da değeri ve manası var. Oradaki çocukların unutulmaması ve bayramlarının kutlanması için yaptık" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeli Çocuklar İçin Oyuncak Toplanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement