Hatay'da Suriyeli Çocuklara Kıyafet Yardımı - Son Dakika
Yerel

Hatay'da Suriyeli Çocuklara Kıyafet Yardımı

Yardımeli Derneği, Hatay'ın Reyhanlı ve Kumlu ilçelerinde barınan bin 800 Suriyeli çocuğa kıyafet yardımı yaptı.

13.05.2014 13:42  Güncelleme: 13:45

Yardımeli Derneği tarafından Reyhanlı ve Kumlu ilçelerinde barınan bin 800 Suriyeli çocuğa kıyafet yardımı yapıldı.

Derneğin Hatay temsilcisi Eyüp Yıkılmaz, Reyhanlı Belediyesi düğün salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Reyhanlı ve Kumlu ilçelerinde Suriyeli çocuklar için açtıkları rehabilitasyon merkezinde öğrenim gören çocuklara kıyafet yardımında bulunduklarını söyledi.

Merkezde bin 800 çocuğun bulunduğunu ve 90 Suriyeli gönüllünün hizmet verdiğini ifade eden Yıkılmaz, "Tüm Suriyeli öğrenci ve öğretmenlerimize kıyafet yardımı yapacağız. Çocuklarımızın tişört, ayakkabı ve pantolon ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de üç yıldan bu yana ilçelerinde "canları, komşuları ve kardeşleri" olan Suriyelileri misafir ettiklerini kaydetti.

İlçede yaklaşık 40 bin Suriyeli misafirin bulunduğunu belirten Şanverdi, "Onlara bugüne kadar kucak açtık, ekmeğimizi paylaştık bunu da devam ettirmeye çalışacağız. Yardımların Suriyeli kardeşlerimize ulaşmasında emeği geçen derneğimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ellerinde Türk bayrağı açarak şarkılar söyleyen Suriyeli çocuklardan Ahmet Kaha (12), kendilerine yardım eden Türk halkına teşekkür etti.

Meryem Yatre (11) ise ülkelerinden uzakta oldukları için üzgün olduklarını ancak Türkiye'de bütün ihtiyaçlarının karşılanması nedeniyle kendilerini şanslı gördüklerini aktardı.

Temsili cenaze töreni

Etkinlikte, Kur'an'ı Kerim okuyan çocuklar, hayatını kaybetmiş Suriyeli bir çocuğun dramını canlandırdı. Ağıtlar yakan çocuklar, temsili cenazeyi bir süre omuzlarında taşıdı.

Daha sonra kendi yörelerine ait halk oyunları gösterisi sunan çocuklara kıyafetleri dağıtıldı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'da Suriyeli Çocuklara Kıyafet Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement