Suriyeli Yetim Çocuklar İçin 12 Yardım Tır'ı Yola Çıktı - Son Dakika
Yerel

Suriyeli Yetim Çocuklar İçin 12 Yardım Tır'ı Yola Çıktı

Suriyeli Yetim Çocuklar İçin 12 Yardım Tır\'ı Yola Çıktı

Osmangazi Belediyesi ve Bursa İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Suriyeli yetim çocuklar için 12 tane yardım TIR’ı bölgeye gönderildi.

12.07.2014 18:04

Osmangazi Belediyesi ve Bursa İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Suriyeli yetim çocuklar için 12 tane yardım TIR'ı bölgeye gönderildi.

İnsani Yardım Vakfı'nın teklifiyle İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından geçtiğimiz yıl her Ramazan ayının 15'inci gününün Dünya Yetimler Günü olarak kabul edilmesi dolayısıyla Osmangazi Belediyesi ve Bursa İnsani Yardım Vakfı bu yılki Dünya Yetimler Günü'nde Suriyeli yetim çocuklar için bölgeye 12 yardım TIR'ı gönderdi. Suriyeli yetim çocukların yaralarını bir nebze sarabilmek adına yola çıkan yardım TIR'larının 9 tanesi Bursa İnsani Yardım Vakfı, 3 tanesi ise Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlandı. İçerisinde bebek ve yetişkin kıyafetleri ile ağırlıklı olarak kuru bakliyat ürünlerinin yer aldığı yardım TIR'larının yola çıkması öncesinde BUTTİM'de tören düzenlendi. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin Erdönmez, İsmail Selimoğlu, Yunus Şahin ve Erkan Albayrak ile Bursa İnsani Yardım Vakfı Başkanı Hüseyin Kaptan ile vakıf yöneticilerinin katıldığı törende TIR'lar dualar okunarak uğurlandı.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, savaşlardan en çok çocukların etkilendiğini belirterek, "Savaş mağduru olan Suriyeli çocukların mübarek Ramazan ayını rahat geçirebilmeleri adına bugün 12 yardım TIR'ını dualarla uğurladık. Dünya yetimler Günü'nde yola çıkan bu yardım TIR'ları inşallah Suriyeli kardeşlerimizin yaralarına bir nebze merhem olur. Osmangazi Belediyesi olarak Suriye'ye ve diğer yardıma muhtaçlara yaptığımız yardımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.

Bursa İnsani Yardım Vakfı Başkanı Hüseyin Kaptan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından her Ramazan ayının 15'inci gününün Dünya Yetimler Günü olarak kabul edilmesi bizim için çok önemli. Dünya'da 200 milyonun üzerinde yetim var. Bu yetim çocuklarımıza sahip çıkmak için yardım kampanyaları düzenliyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun tüm mazlumların yetimlerin yanında olabilmek adına çaba gösteriyoruz. İnşallah yetimlerimiz yalnız olmadıklarını hissederler. Mübarek Ramazan ayında Suriyeli yetim kardeşlerimize yardımcı olmak adına 12 TIR'ımızı uğurladık. Suriye'de başlayan zulümle birlikte bölgeye sürekli yardımlar gönderdik. Bugün gönderdiğimiz TIR'larla birlikte toplamda bölgeye yolladığımız yardım TIR'ı sayısı 107 oldu. Bugün yardım TIR'larımızı oluşturmakta bizlere yardımcı olan başta Osmangazi Belediyesi olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriyeli Yetim Çocuklar İçin 12 Yardım Tır'ı Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement