Suriyelilerin Akçakale'den Geçişleri Sürüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suriyelilerin Akçakale'den Geçişleri Sürüyor

07.03.2013 09:50  Güncelleme: 09:55

Suriye'nin Rakka kentindeki olaylardan kaçan Suriyeliler'in, Akçakale Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye geçişleri sürüyor.

Suriye'nin Rakka kentindeki olaylardan kaçan Suriyeliler'in, Akçakale Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye geçişleri sürüyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu

(ÖSO) mensupları arasında 4 günden bu yana yaşanan çatışmalar nedeniyle başta Rakka olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelenler, Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesinde toplandı.

Aralıklarla düzenlenen hava saldırısı nedeniyle Tel Abyad Sınır Kapısı çevresinde bekleyen, aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda Suriyeli, Akçakale Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapıyor.

Akçakale Gümrük Müdürlüğü yetkilileri, birkaç gündür Suriye'den Türkiye'ye, yalnızca pasaportla giriş yapanların sayısının 3 binin üzerinde olduğunu bildirdi.

Muhabir: Müslüm Etgü/ Mehmet Güldaş

Yayıncı: Sevil Çelik - ŞANLIURFA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suriyelilerin Akçakale'den Geçişleri Sürüyor - Son Dakika


Advertisement