ŞURO, Korsan Acenteler İçin Yetkililere Seslendi - Son Dakika
Yerel

ŞURO, Korsan Acenteler İçin Yetkililere Seslendi

ŞURO, Korsan Acenteler İçin Yetkililere Seslendi

ŞURO Başkanı M. Kamil Türkmen, kaçak rehberler konusunda daha fazla denetime ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

15.05.2014 11:27  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberler Odası ŞURO Başkanı Mehmet Kamil Türkmen, Urfa tanımı açısından kaçak rehber ve acentelere karşı daha etkin bir mücadele çalışması yürütmeleri gerektiğini belirtti. Türkmen yaptığı açıklamada, yanlış tanıtımın Şanlıurfa turizmini baltalayacağını vurgulayarak tüm kişi ve kuruluşlardan bu konuya hassasiyet göstermelerini istedi.

Şanlıurfa'ya gelen turist sayısında önemli bir artış yaşandığı, bu durumun herkese daha fazla sorumluluk yüklediğini vurgulayan Türkmen, açıklamasının ilk cümlelerinde Göbeklitepe'deki sorunlar ile ilgili "Şu sıralar yerli ve yabancı konukların en fazla ilgi gösterdiği yerlerin başında Göbeklitepe geliyor. Bu anlamda orada önemli çalışmalar yapılıyor. Ören Yeri Projesi çok önemli. Benim kısa vadede önerim. oradaki sosyal tesisin acil ihtiyaçları karşılayacak şekilde acilen düzenlenip, bir an önce açılması yönündedir. Yoksa oraya bir geçici konteyner konulmalıdır" dedi.

HALFETİ'DE HARAÇ GİBİ OTOPARK ÜCRETİ

Daha önceleri basında da geniş yer bulan Halfeti'deki otopark ücreti alınması konusuna da değinen Türkmen, 'Havaların ısınmasıyla birlikte Halfeti'ye ziyaretçi akını başladı. Ancak orada tam bir keşmekeşlik söz konusu. "Sakin şehir" kriterine yakışmayan problemler var. Park meselesini daha önce gündeme getirmiştim. Maalesef aynı sorunlar devam ediyor. Araçlar park edecek alanlar bulamıyor Halfeti turizmine zarar veren olumsuzlukların acilen ortadan kaldırılması gerekiyor. Kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecek şeyler var. Biz bu konudaki gözlemlerimizi sürekli olarak ilgililerle paylaşıyoruz. Umarım gerekli adımlar atılır" diye konuştu.

'YOL ÇALIŞMALARI BİRAN ÖNCE TAMAMLANMALI'

Türkmen, açıklamasının ilerleyen cümlelerinde ise özellikle Harran'da bulunan tarihi yapılara ulaşımda kullanılan yollardaki çalışmaların biran önce tamamlanmasını dileyerek şu ifadelerine yer verdi: "Turlarda Bazda mağarası- Han-el Bağrur Kervansarayı- Şuayb şehri- Soğmatar'ı şimdilik önermiyoruz. Çünkü orada yol çalışmaları var. Çalışmalar devam ediyor. Programdaki işlerin daha kısa bir zaman diliminde tamamlanması gerekiyor. Bizlere bu konuda net tarih vermelerini bekliyoruz.

Kaçak rehber ve acenteler konusu bizim en çok üzerinde durduğumuz konuların başında geliyor. Yasal olmayan biçimde yürütülen bu tür faaliyetler ilimizin yanlış biçimde tanıtılmasına yol açarak, turizmimize zarar veriyor. Kaçak rehber ve acentelerle mücadelemizi sürdüreceğiz. Özellikle sezon boyunca ören yerlerindeki denetlemelerimizi hafta sonları sürekli yapacağız."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel ŞURO, Korsan Acenteler İçin Yetkililere Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement