Suşehri'nde Ezbere İstiklal Marşı Okuma Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde Ezbere İstiklal Marşı Okuma Yarışması Düzenlendi

Suşehri\'nde Ezbere İstiklal Marşı Okuma Yarışması Düzenlendi

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, ezbere İstiklal Marşı güzel okuma yarışması düzenlendi.

14.03.2013 14:30

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, ezbere İstiklal Marşı güzel okuma yarışması düzenlendi.

İlköğretim okulları arası, Suşehri Lisesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen yarışmaya on ilköğretim okulu öğrencisi katıldı.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Suşehri Milli Eğitim Müdürü Naci Kuru, İstiklal Marşı ezbere güzel okuma yarışmasına katılan on öğrencinin kendi gönüllerinde hepsinin birinci olduğunu, fakat yarışma gereği bir öğrenciyi birinci seçmek zorunda olduklarını söyleyerek, "Bazı yerlerde birinci gelemeyen öğrencilerimizin üzüldüğünü görüyoruz. Tabi ki tüm öğrencilerimiz milli duygularını katarak hepsi içtenlikle bu marşımızı okuyor. Bunun bilincindeyiz. Ama tabi ki yarışma gereği bir öğrencimizi birinci seçmek zorundayız. Şunu iyi bilmelerini isterim ki, yarışmaya katılan on öğrencimiz bizim gönlümüzün birincisidir. Hepsini şimdiden kutluyorum" dedi.

Daha sonra yarışmaya katılan öğrenciler kendi figür ve hareketleriyle birinci olmak için İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını kıyasıya okudular. Yer yer duygulu sahnelerin yaşandığı yarışmada; juri tarafından yapılan değerlendirme sonrası, Suşehri Hürriyet İlkokulu birinci, Aşağısarıca İlköğretim Okulu ikinci, Cumhuriyet İlköğretim okulu ve Yatılı İlköğretim bölge okulu öğrencileri üçüncülüğü paylaştı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri 18 Mart Çanakkale Zaferi'nde düzenlenecek programda verileceği öğrenildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde Ezbere İstiklal Marşı Okuma Yarışması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement