Suşehri'nde Karayollar Güvenliği Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde Karayollar Güvenliği Toplantısı Düzenlendi

Suşehri\'nde Karayollar Güvenliği Toplantısı Düzenlendi

Suşehri ilçesinde, İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral başkanlığında, "Karayolları Güvenliği" toplantısı düzenlendi.

18.05.2013 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suşehri ilçesinde, İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral başkanlığında, "Karayolları Güvenliği" toplantısı düzenlendi.

Suşehri Belediyesi Aspasya Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral, Türkiye genelinde en önemli sorunların başında trafik kazalarının olduğunu söyledi.

Trafik kazalarındaki ölümlerin, yaralanmaların, can ve mal kayıplarının önlenmesi amacıyla bu toplantıyı tertip ettiklerini belirten Demiral, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında oluşturulan, Karayolu Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu tarafından, trafik kazalarının önlenmesi konusunda neler yapılabileceği hususunda tüm valiliklerden, kaymakamlıklardan görüş talebinde bulunuldu. Bizde belediyemiz, emniyetimiz, jandarmamız, kamu kuruluşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarıyla böyle bir toplantı organize ettik. Trafik kazaları ülkemiz açısından çok ciddi can ve mal kaybına, ekonomik kayıplara sebep oluyor. Trafik kazaları terör ve depremden daha fazla can alıyor. Trafik kazaları toplu halde olmadığı için toplumun gözünden bu durum kaçıyor. Yılda en az 4 bin, 5 bin vatandaşımız trafik kazalarında hayatlarını kaybediyor, Trafik kazalarının maliyeti depremden, terörden, afetten daha fazla zarar'a sebebiyet veriyor. Toplantıdan çıkan sonuçları Ulaştırma Denizlik ve Haberleşme Bakanlığı'mıza trafik kazalarının önlenmesi için alınan öngörüşlerimizi ileteceğiz" dedi.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ise, Suşehri ilçe merkezinde de gerekli emniyet tedbirlerinin alınacağını söyleyerek, bununla birlikte sinyalizasyon çalışmalarının da zaman içerisinde yapılacağını ifade etti.

Toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratcı, Suşehri Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı Süleyman Şen, Esnaf Odası Başkanı Ramazan Ersin, Suşehri Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri İsmail Hakkı Eleman katıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde Karayollar Güvenliği Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement