Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Genel Sekreteri Nihat Biçer, Makedonya'nın Türk yatırımcıları için çok önemli bir ülke olduğunu bildirdi.
Biçer, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa'ya yakınlığı, yetişmiş insan kaynağı ve Türkiye'ye verilen değerin Makedonya'yı yatırım için çok önemli bir ülke haline getirdiğini belirterek, Makedonya ile ilgili farkındalığı artırmak için Trakya'nın pek çok yerinde tanıtım yapmaya açık olduklarını ifade etti.
Makedonya'daki Türk yatırımlarının az olduğunu gördüklerine dikkati çeken Biçer, şunları kaydetti:
"Bu bölgeye, Avrupalılar gelmeye başlamış. Yunanistan orada ama Türk yatırımcının istenildiği gibi yatırımı yok. TAGİD üyeleri, Makedonya Türk Ticaret Odası üyeleri ile ikili iş görüşmelerinde bulunarak Makedonya sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgi aldı.
Makedonya'daki iş olanakları, iki ülke arasındaki vergilendirme farklılığı ve Makedonya Cumhuriyeti serbest bölgeleri hakkında heyete bilgi verildi. Türk iş adamlarının bu bölgede yatırım yapması için elimizden gelen çalışmaları yapıp zemin hazırlamaya başladık."
Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul
Yayıncı: Kemal Kaymak - TEKİRDAĞ
Son Dakika › Yerel › Tagid Genel Sekreteri Biçer Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.