Taklitten Ârî Sosyoloji ve Din Sosyolojisi İnşasının İmkan ve Sorunları Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Taklitten Ârî Sosyoloji ve Din Sosyolojisi İnşasının İmkan ve Sorunları Sempozyumu

Taklitten Ârî Sosyoloji ve Din Sosyolojisi İnşasının İmkan ve Sorunları Sempozyumu

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen "Taklitten Ârî Sosyoloji ve Din Sosyolojisi İnşasının İmkan ve Sorunları Sempozyumu" başladı.

28.06.2013 17:23

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen "Taklitten Ari Sosyoloji ve Din Sosyolojisi İnşasının İmkan ve Sorunları Sempozyumu" başladı.

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ve Divriği Kaymakamlığı'nın katkılarıyla düzenlenen sempozyum CÜ Konferans salonunda yapılacak olan iki oturumun arından 30 Haziran 2013 Pazar günü sona erecek.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, İl Müftüsü Yusuf Şahin, CÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Bozkuş, çeşitli üniversitelerden ilahiyatçı öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Bozkuş, diğer üniversitelerden gelen katılımcıları ağırlamaktan onur duyduğunu dile getirerek, Sivas'ın kültürel, tarihi, coğrafi ve dini açıdan önemine değinerek, "Sivas, Din sosyolojisi açısından önemli araştırmaların yapılacağı bir yerdir" dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul ise katılımcılara CÜ hakkında bilgi vererek, "Din toplumları birbirine bağlar, kaynaştırır ve farklılıklarından arındırır. Bunun tersi yönünde de düşünülebilir. Din sosyolojisinin ele alınacağı bu sempozyumun üniversitemize, şehrimize ve ülkemize olumlu katkılar yapmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sivas'ın önemli bir maneviyat merkezi olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Sivas, inanç turizmi açısından da önemli yere sahiptir. Sivas'ta gezerken mutlu olacak ve ne kadar önemli bir merkez olduğunu göreceksiniz. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

CÜ İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Durmuş Tatlıoğlu, "Sempozyumun bu yıl 9'uncusu üniversitemizde düzenleniyor. Bizlere katkı ve desteklerini esirgemeyen herekse teşekkür ediyorum" diyerek açılış dersine geçti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taklitten Ârî Sosyoloji ve Din Sosyolojisi İnşasının İmkan ve Sorunları Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement