Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım Açıklaması

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım Açıklaması

Talas Belediye Meclisi nisan ayı toplantısında 2012 yılı faaliyet raporu onaylandı.

02.04.2013 15:56

Talas Belediye Meclisi nisan ayı toplantısında 2012 yılı faaliyet raporu onaylandı. Mecliste konuşan Başkan Rifat Yıldırım, "Meclisin göreve başladığı 2009 yılındaki 16 milyonluk bütçe 2012'de ikiye katlanarak 34 milyon olarak gerçekleşti. Bu açıdan 2012, kelimenin tam anlamıyla dolu dolu geçti" dedi.

Talas Belediye Meclisi gündeminde bulunan 27 maddeyi görüşüp karara bağlamak üzere Başkan Rifat Yıldırım başkanlığında toplandı. Mecliste 2012 yılı faaliyet raporu Meclis Başkanvekili Haluk Güzel tarafından oylamaya sunulduktan sonra onaylandı.

Oylamadan sonra konuşan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 2009 yılındaki 16 milyon liralık meclis bütçesinin 2010 yılında 18, 2011'de 22 ve geçen yıl 34 milyon lira olarak gerçekleştiğini söyledi. Başkan Yıldırım, geçen yıl bütçeyi 24 milyon lira şeklinde planladıklarını hatırlatarak, "Talas'ımıza 2009 yılından 2012'ye gelindiğinde 2 kat fazla bütçe nasip oldu. Bu da vatandaşımıza hizmet olarak yansımıştır." dedi.

Geçen yıl 68 bin ton sıcak asfalt ve 298 bin metrekare satıh asfalt kullanıldığını kaydeden Başkan Yıldırım, "140 bin metrekareden fazla da kilitli parke üretildi. Bu açıdan bakıldığında 2012 yılı kelimenin tam anlamıyla gerçekten dolu dolu bir yıl oldu." şeklinde konuştu.

Talas olarak alt ve üst yapıda herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını anlatan Başkan Yıldırım, "Daha modern ve gelişmiş bir kent noktasında yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Artık kendini aşmış, ülke sınırlarının dışına taşmış bir Kayseri'nin içerisinde kendini ifade eden ilçe pozisyonundayız. Rabbim inşallah huzurumuzu, birliğimizi, sağlımızı, hizmetimizi daim etsin. Vatandaşımızın 2012 yılındaki aldığı hizmetler hayırlı olsun. Bu yıl hizmetler daha da fazla gerçekleşecek. Çünkü bu yıl hazırlanan bütçeye bakıldığında 40 milyon lirayla vatandaşımızın çok daha fazla hizmet alacağı görülüyor" ifadelerini kullandı.

Mecliste ayrıca bir yıl süreyle görev yapacak komisyon üyelerinin de seçimi gerçekleşti. Encümene; Kıyasi Kaya, Şemsettin Atasun, Kadir Çay, imar ve bayındırlık komisyonuna; Mehmet Fatih Özdamar, Kıyasi Kaya, Cengiz Akparlar, plan bütçe komisyonuna; Osman Çimen, Yüksel Yalçın, Ahmet Türkay, müteferrika komisyonuna; Özkan Coşkun, Kerim Aksoy, Mehmet Karacabey, kültür ve sosyal işler komisyonuna; Hüseyin Akgül, İsmet Biçer, Adnan Menderes Kaya, gençlik ve spor komisyonuna; Ayhan Öztaş, Bayram Özmen, Mustafa Özcan seçildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement