Talas Belediyesi ve Hayırsever Ahmet Gönen işbirliği ile 'Ahmet Gönen Lisesi' temeli atıldı - Son Dakika
Yerel

Talas Belediyesi ve Hayırsever Ahmet Gönen işbirliği ile 'Ahmet Gönen Lisesi' temeli atıldı

Talas Belediyesi ve Hayırsever Ahmet Gönen işbirliği ile \'Ahmet Gönen Lisesi\' temeli atıldı

Talas Belediyesi, Kayseri'nin en büyük 1'inci, Türkiye'nin ise 6. en kalabalık ilçesi olan Mevlana Mahallesi'nin okul ihtiyacını gidermek için Hayırsever Ahmet Gönen işbirliği ile yaptırılacak olan Ahmet Gönen Lisesi'nin temelini attı.

02.03.2024 13:45  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediyesi ve Hayırsever Ahmet Gönen işbirliği ile yaptırılacak olan 'Ahmet Gönen Lisesi'nin temeli atıldı.

Talas Belediyesi, Kayseri'nin en büyük 1'inci, Türkiye'nin ise 6. en kalabalık ilçesi olan Mevlana Mahallesi'nin okul ihtiyacını gidermek için Hayırsever Ahmet Gönen işbirliği ile yaptırılacak olan Ahmet Gönen Lisesi'nin temelini attı. Törene, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, "Biz her platformda geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız, gençlerimiz diyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı hayata hazırlama sürecinde onları en iyi imkanlarla buluşturmayı hedefliyoruz. Temelini atacağımız bu yatırımın en önemli hususlarından bir tanesi hayırseverimizin yaptığı bir yatırım ve belediyemizin desteği ile yapılan bir okul. Hayırsever ve belediye katkısıyla çok kıymetli bir okul daha kazanacağız. Talas ilçemiz çok hızlı gelişen, büyüyen bir ilçe. İhtiyaç olan bir yerde ihtiyacı karşılayacak ve sorunu çözecek bir temel atıyoruz" dedi.

"Sadece 5 yılda 8 okul bitirdik ve teslim ettik"

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, "Nüfus yoğunluğu açısından Türkiye'nin en kalabalık 6'ıncı, Kayseri'nin de en büyük 1'inci mahallesinde bulunuyoruz. Her biri bir köy büyüklüğünde olan çok sayıda apartman var. Buralarda en önemli konunun eğitim olduğu göz ardı edilemez. Biz başlarken "Cumhuriyet'imizin 100. Yılında 100 proje" dedik, 210 proje olmuş ama en önemlisi de eğitim. Bende öğretmen olunca aklımı taktım ve meclis üyelerimizde bizi desteklediler. Artık Talas'ta valimizin, kaymakamımızın ve milli eğitim müdürümüzün de aklını taktığı gibi ikinci eğitime son vermiş olalım. Ben 30 sene boyunca "sabahçı mısın, öğlenci misin?" sorusuna muhatap oldum. Hiç hoşunuza giden bir durum değil. Artık Kayseri'de bu iş bitiyor. Devlet ve millet işbirliği ile yapıldığı içinde devlet adına biz hazine arazilerini veriyoruz. Yoksa da planlıyoruz. Hayırseverimizde yapıyor. Büyün bir güzellik ile işi bitiriyoruz. Sadece 5 yılda 8 okul bitirdik ve teslim ettik. Şuanda da inşaatı devam eden 8 okulumuz var. 4 tanesi önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Yalçın, "Türkiye Yüzyılı demek sadece slogan atmaktan ibaret değil ve olmamalı. Biz Türkiye Yüzyılının altını eğitim yüzyılı olarak doldurursak, sanayiciler üretim yüzyılı olarak altını doldurursa, herkes kendini işiyle altını doldurursa o zaman Türkiye yüzyılı olur. Kıyamete kadar Türkiye Cumhuriyetinin yüzyıllarına ve muassır ülkeler seviyesindeki yerimizi alırız. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ise, "İlçemiz ülkemizde en hızlı gelişen ve nüfusu en hızlı artan ilçelerimizden birisi. Mevlana Mahallemizde hem ilimizde he ülkemizde hızla gelişen bir mahallemizdir. Durum böyle olunca bu kadar nüfusa eğitim alt yapısı gerekiyor. Bunları yapmak bakanlığımızın görevidir ama bu kadar nüfus artışı karşısında bakanlığımızın bu kadar hızlı gelişen bir ihtiyacı biranda karşılama imkanı olamaz. Olsa bile desteklemeliyiz. İlçemiz bu konuda son derece şanslı. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yoğun çabaları karşısında belediyemiz ve hayırseverlerimizde devreye girmek suretiyle bu ihtiyacı hızlı bir şekilde karşıladılar" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dua edildi ve okulun temeli atıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Talas Belediyesi ve Hayırsever Ahmet Gönen işbirliği ile 'Ahmet Gönen Lisesi' temeli atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement