Talas'tan çiftçiye 32 ton baklagil tohumu daha - Son Dakika
Yerel

Talas'tan çiftçiye 32 ton baklagil tohumu daha

Talas\'tan çiftçiye 32 ton baklagil tohumu daha

Talas Belediyesi'nin tarım ve hayvancılığa sağladığı destek artarak devam ediyor.

23.03.2022 11:54  Güncelleme: 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Talas Belediyesi'nin tarım ve hayvancılığa sağladığı destek artarak devam ediyor. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bu kapsamda hazırlanan 32 ton baklagil tohumunu çiftçilere ulaştırmak üzere muhtarlara teslim etti.

Başkan Yalçın ilk olarak, ayda bir gerçekleştirilen muhtarlar toplantısında Talas'ta görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Esma Hatun Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda önümüzdeki bahar ve yaz döneminde yapılacak çalışmalar ele alındı. Burada söz alan muhtarlar, hem istek ve önerilerini sunarken hem de Ankara'da 'Yılın En Başarılı Geleneksel Sanatlara Katkı Ödülü' alması nedeniyle Başkan Yalçın'ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Başkan Yalçın da sürekli Talas için çalıştıklarını belirterek, bu ödülü belediye personeliyle birlikte muhtarların da katkısıyla aldıklarını söyledi.

Toplantının ardından Başkan Yalçın ve muhtarlar, 25 ton nohut 7 ton kuru fasulye olmak üzere toplam 32 ton bakliyattan oluşan 2022 Yılı Baklagil Tohumu Dağıtım programına geçti.

"ÜÇ YILDA ÖNEMLİ DESTEKLER VERDİK"

Başkan Yalçın buradaki konuşmasında 3 senede hem tarıma hem de hayvancılığa önemli katkılar sağladıklarını belirterek, "Önce koyun yıkama banyoluğundan başladık. Arkasından koyun kırkma makinesi aldık. Daha sonra taş toplama makinesi, tohum eleme makinesi, gübre ile ilgili makineler ve diğer tarım aletleriyle sizlerin yanında olmaya gayret ettik. Pandemi döneminde anlaşıldı ki en önemli sektör gıda yani tarım ve hayvancılık. Mesai arkadaşlarımızla birlikte gıda sektörüne destek olmak adına 2 yıldan bu yana nohut, fasulye, kabak çekirdeği, yeşil mercimek, hayvan yemi tohumu dağıttık. En son belediye meclisimizin de oy birliğiyle aldığı kararla ilçemizdeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların aşılama ücretlerini biz karşılayacağız." dedi.

"MUHTARLARIMIZ GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ"

"Allah'a çok şükür bereketli bir kış geçiyor." diyen Başkan Yalçın, "İnşallah şimdi fasulye ve nohut tohumunu, ihtiyacı olan mahallelerimize ekilmek üzere size teslim edeceğiz. Allah hayırlı, mübarek ve bereketli eylesin, afattan korusun. Sizlerin özel olarak tarım ve hayvancılığa verdiği katkı, mahallelerinizdeki çiftçilere verdiğiniz katkı asla göz ardı edilemez. Siz bizim gözümüz kulağımızsınız." ifadelerini kullandı.

Muhtarlar adına konuşan Yamaçlı Muhtarı Serdar Özcan da Başkan Yalçın'a tarım ve hayvancılığa verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

TOPLAMDA 63 TON BAKLAGİL, 22 TON YEM BİTKİSİ DESTEĞİ

Öte yandan Talas Belediyesi'nin dün dağıtımını gerçekleştirdiği 32 ton baklagille birlikte son 3 yılda toplam 63 ton baklagil tohumu desteği sağlanmış oldu. Kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılıkla uğraşanların işlerini kolaylaştıracak tarım aletleri ve makine desteğini de kesintisiz olarak sürdüren Talas Belediyesi, ayrıca 22 ton macar fiği yem bitkisi desteğinde bulunmuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Talas'tan çiftçiye 32 ton baklagil tohumu daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement