Tamircinin Hayat Mücadelesi - Son Dakika
Yerel

Tamircinin Hayat Mücadelesi

Gaziantepli antik eşya tamircisi Sakıp Kutsal, antik değer taşıyan eşyaları tamir ediyor, çöpe gidecek olan mutfak eşyalarını ise tamir ederek yeniden kullanılabilecek hale getiriyor.

11.03.2012 10:40

Gaziantepli antik eşya tamircisi Sakıp Kutsal, antik değer taşıyan eşyaları tamir ediyor, çöpe gidecek olan mutfak eşyalarını ise tamir ederek yeniden kullanılabilecek hale getiriyor.

Özellikle, evlerde ve iş yerlerinde oluşturulan şark köşelerinde kullanılan her türlü antik değer taşıyan eşyaların tamir ve bakımını yapan Kutsal, çok basit bir tamir işlemi ile önemli eşyaların, yeniden kullanılabilmesine imkan sağlıyor.

Antik eşyaların yanı sıra, ev hanımlarının mutfaklarda kullandıkları çaydanlık, tencere, cezve, tabak semaver gibi eşyaların tamir ve bakımını da yapan Kutsal, bir anlamda, çöpe gidecek olan bu eşyaları, basit bir tamir ve bakım işleminden geçirerek, aile bütçelerine de katkı sağlamış oluyor.

Kutsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamir işinin sabır gerektiren bir iş olduğunu, özellikle antik değer taşıyan eşyaların tamirinin daha büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Severek yaptığı tamir işi ile geçimini sağlamaya çalıştığını, insanlara da bir anlamda yardımcı olduğunu ifade eden Kutsal, şöyle konuştu:

"Özellikle Osmanlı dönemine ait olan antik değer taşıyan eşyalara, insanların son yıllarda daha fazla ilgi göstermeye başladığına tanık oluyoruz. Bir zamanlar dedelerimizin, ninelerimizin evlerinde, iş yerlerinde ve tarımsal üretimde kullanmış olduğu akla gelebilecek her türlü eşya, günümüz insanlarının ilgisini çekiyor. Bu ilgi, bir çok evde ve iş yerinde şark köşelerinin oluşturulmasına neden oluyor. Tabi ki kullanımı artan bu eşyaların, tamir ve bakıma da ihtiyaçları oluyor.

İşte ben, bu ihtiyaca cevap veriyorum. Bıkmadan, usanmadan bu eşyaları tamir ederek, yeniden kullanılır hale getiriyorum. Yaptığım basit tamir işleri, bir çok önemli eşyanın yeniden hayat bulmasını sağlıyor. Yani bir anlamda, kültürümüze ait eşyaları tamir ederek kültür hizmeti vermiş oluyorum. Bu arada, evlerde ve iş yerlerinde kullanılan mutfak eşyalarını da tamir ederek bir anlamda aile bütçelerine katkı sağlıyorum."

Ev hanımlarına da çağrıda bulunan Kutsal, "mutfakta kullandığımız bir çaydanlığın, kulpunun kırılması, delinmesi, eğilmesi, renginin bozulması gibi nedenlerle, çöpe atıldığına tanık oluyoruz. Oysa, basit bir tamir ve bakım ile bu eşyaları yeniden kullanabilmek mümkün olabiliyor" diye konuştu.

Tamir işinin yanı sıra atık bakırları kullanarak, turistlere yönelik eşyalar da yaptığını dile getiren Kutsal, şunları kaydetti:

"Çöpe atılan ve hurdacılar tarafından toplanan bakırları satın alarak, dökümünü yaptırıyorum. Daha sonra da bu döküm ile turistlere yönelik insan ve hayvan figürleri, değişik lambalar, ev ve iş yerlerinde kullanılabilecek malzeme yapıyorum. Hurda malzeme ile yaptığı bu eşyaları da düşük fiyattan yerli ve yabancı turistlere satıyorum."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tamircinin Hayat Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement