Tarihi "Atatürk Köprüsü" Restore Ediliyor - Son Dakika
Yerel

Tarihi "Atatürk Köprüsü" Restore Ediliyor

Tarihi "Atatürk Köprüsü" Restore Ediliyor

Dalaman çayı üzerinde Atatürk'ün emri ile 1934 yılında yapılan Atatürk Köprüsü restore ediliyor.

07.07.2011 17:20  Güncelleme: 09:00

Muğla'nın Dalaman ilçesinde Dalaman Çayı üzerine 76 yıl önce, Atatürk'ün emri ve Başbakan İsmet İnönü'nün talimatıyla yaptırılan ve o dönemde Muğla - Antalya arasındaki karayolu ulaşımını sağlayan "Atatürk Köprüsü"nde restorasyon çalışmaları başladı

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz,, ilçede bulunan Dalaman çayı üzerindeki Atatürk Köprüsü'nün, Atatürk'ün emri ve Başbakan İsmet İnönü'nün Nafia Vekili Ali Çetinkaya'ya verdiği talimat sonrasında 1934 yılında yapıldığı bilgisine sahip olduklarını söyledi.

Yılmaz, köprünün yakın tarihe tanıklık etmiş ve Ege ile Akdeniz'i birbirine bağlayan önemli bir köprü olduğuna işaret ederek, "Atatürk Köprüsü yapıldığı tarihten bu güne kadar bölgemize çok hizmet vermiş, tarihe tanıklıkları olan bir köprüdür.

Köprünün korunması ve bundan sonra da hizmet vermesi amacıyla Ortaca Belediyesinin de katkılarıyla Dalaman Belediyesi olarak SİT Kuruluna müracaatlarda bulunduk. Taleplerimiz olumlu karşılandı ve SİT Kurulundan izinlerimizi aldık.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihale aşamasından sonra çalışmalar başladı. Karayolları Bölge Müdürlüğü gözetiminde gerekli çalışmalar yürütülüyor" diye konuştu. - MUGLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarihi 'Atatürk Köprüsü' Restore Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement