Tarihi Camide Görsel Şölen - Son Dakika
Yerel

Tarihi Camide Görsel Şölen

Tarihi Camide Görsel Şölen

Kütahya’nın Simav ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından geçirdiği depremlerden dolayı iki kez restore edilerek ışıklandırılan tarihi Nasuh Ağa Camiinin gece görüntüsü izleyenleri büyülüyor.

24.01.2014 15:03

Kütahya'nın Simav ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından geçirdiği depremlerden dolayı iki kez restore edilerek ışıklandırılan tarihi Nasuh Ağa Camiinin gece görüntüsü izleyenleri büyülüyor.

224 yıllık tarihi Nasuh Ağa Camii, geçirdiği depremlerden sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aslına uygun iki kez restore edildikten sonra ışıklandırılarak ibadete yeniden açıldı.

İlçenin en işlek yeri sayılan Cumhuriyet Meydanındaki tarihi caminin gece görüntüsü izleyenlere görsel bir şölen sunuyor.

Vatandaşlar manevi ve tarihi açıdan öneme sahip Nasuh Ağa Camisini nakış gibi işleyip restore ederek görsel bir şölene dönüştüren Vakıflara teşekkür etti.

Sabri Ünver (63), "Nasuh Ağa Camii gece görüntüsüyle Simav'a estetik ayrı bir güzellik katıyor. Seyrine doyum olmayan bir görünüm arz ediyor" dedi.

Mehmet Aktekin (61), "Tarihi Camimizin ışıklandırılmış gece görüntüsü kartpostallık manzaraları aratmıyor. Bu haliyle hem cami hem de Cumhuriyet Meydanı ayrı bir güzelliğe kavuşuyor. Seyrine doyum olmuyor" şeklinde konuştu. (MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Camide Görsel Şölen - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement