Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Kumkapı sahilinde bulunan tarihi lahit kapaklarının yetkililerce taşınırken kırıldığı iddialarını yalanladı.
Tarihi Sinop Kalesi'nin restorasyon çalışmaları hakkında AA muhabirine açıklama yapan Tosun, Kumkapı sahilindeki tarihi lahit kapaklarının yetkililerce başka bir yere taşınırken düşürülerek kırıldığı iddialarının doğru olmadığını, tarihi lahit kapaklarının zaten kırık halde olduğunu söyledi.
Lahitleri yerinden kaldırma gibi bir amaçları olmadığını belirten Tosun, şunları kaydetti:
"Lahitler kumda değil, duvarın dibinde ve kırık vaziyetteydi. Lahitler tarihi Sinop Kalesi'nin restorasyon çalışmaları kapsamında zaten bakım ve onarım geçirecekti. Bakanlık yetkilileri lahitleri yerinde incelemiş ve onarımı için harekete geçmişti. Lahitlerin kırık haliyle bakanlık yetkililerinin elinde fotoğraflar da var. Lahitlerin müzeye götürülmeye çalışılırken kırıldığı iddiaları gerçek değil. Lahitleri müzede değil, yerinde sergilemek istiyoruz. Tarihi Sinop Kalesi de bir müzedir. Bu tür eserler yerinde daha kıymetlidir."
- SİNOP
Son Dakika › Yerel › Tarihi Sinop Kalesi'nin Restorasyon Çalışmaları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.