Tarsus Güçbirliği Vakfı, Tarsus'a Özgü 26 Yiyecek ve İçeceği Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Tarsus Güçbirliği Vakfı, Tarsus'a Özgü 26 Yiyecek ve İçeceği Tanıttı

Tarsus Güçbirliği Vakfı, Tarsus\'a Özgü 26 Yiyecek ve İçeceği Tanıttı

Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Güçbirliği Vakfı, kente özgü 26 çeşit yemek ve içeceği tanıttı.

14.06.2012 15:50

Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Güçbirliği Vakfı, kente özgü 26 çeşit yemek ve içeceği tanıttı.

Yıldırımlar Otantik Restaurantta düzenlenen tanıtım yemeğine Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural, oda ve dernek başkanları ile Güçbirliği Vakfı üyeleri katıldı.

Tarsus Güçbirliği Vakfı üyesi Esin Erkoç, bugün burada tanıtımı gerçekleş yemek ve içeceklerin kitaplaştırılacağını, gelecek kuşaklara Tarsus'a ait ürünleri bırakacaklarını söyledi.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, ilçede çeşitli yemek ürünleri olduğunu bunların tanıtımı için daha etkin çalışması gerektiğini söyledi.

Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise, Güçbirliği Vakfı'nın kent için önemli projelere imza attığını, herkesin bu vakfa destek olması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bugün burada yapılanların yıllar öncesi yapılması gereken bir olay olduğunu belirterek, "Tarsus'un damak tadını, kültürünü, yemeğini kayıt altına almak güzel bir olay. Belediye olarak Tarsus ürünleri hakkında çalışma yaptık. Bazı ürünleri tescil ettirdik, bazıları tescil edilmeyi bekliyor. Biz Tarsus baklavası için tescili için müracaatımızı yaptık. Tarsus Baklavası cevizli oluyor. Tarsus kendi değerlerine sahip çıkmalı, Güçbirliği Vakfına bu güzel çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Tarsus Güçbirliği Vakfı üyeleri seslendirdikleri şiir ile duygusal anlar yaşattılar.

Nuray Okyay'ın hazırladığı ve ana yemeklerin ciğer tantuni, etli nohutlu pilav ve hoşaf olduğu Tarsus yemeklerinde buğdaylı katma, humus, imam bayıldı, kuru patlıcan dolması, maydanozlu teretür, peynirli pide, semizotu salatası, sini köftesi, soslu kızartma, tahinli köfte, tahin soslu patlıcan kızartma, vardavit paçası, etli yaprak sarma, zengin, zeytinyağlı mercimekli ıspanak kökü, zeytinyağlı lahana sarması yanısıra tatlılardan bici bici, kabak tatlısı, karakuş, kesme hamur tatlısı, sarı burma, şam tatlısı ve tahinli ekmek konuklara ikram edildi.

Etkinliğin sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz 'Tarsus'ta ağız tadımız' isimli şiirini okudu.

Programda ayrıca Tarsus iğne oyaları da tanıtımı gerçekleştirildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarsus Güçbirliği Vakfı, Tarsus'a Özgü 26 Yiyecek ve İçeceği Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement