Taşgetiren'den "Allah'a Bağlı Bir Hayat" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Taşgetiren'den "Allah'a Bağlı Bir Hayat" Konferansı

Taşgetiren\'den "Allah\'a Bağlı Bir Hayat" Konferansı

Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren, Adıyaman’da “Allah’a Bağlı Bir Hayat” konulu konferans verdi.

07.05.2016 16:33

Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren, Adıyaman'da "Allah'a Bağlı Bir Hayat" konulu konferans verdi.

Adıyaman Yüzakı Derneği ile Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Kutlu Doğum haftası münasebetiyle gerçekleştirilen konferansa Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren katıldı. Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Erdem ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılış konuşmasını Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Gaffari İzci yaptı.

Gaffari İzci, Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Kutlu Doğum'u daha anlamlı bir şekilde kutlamayı amaç edindiklerini belirten konuşmasını yaptı.

Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren konuşmasında, "Allah'a bağlı bir hayatı idrak edebilirsek, o çerçevede bir hayatı kendi hayatımıza idrak edebilirsek, Peygamber Efendimize ümmet olmayı, Rabbimizin hoşnut olacağı bir kul olmaya layık oluruz inşallah. Hayat dediğimiz şeyin neyi kapsadığı, hangi boyutta bizi Yaratana ait hale getirebiliyoruz bunu anlayalım. Tamda bu anlamda bir zihin parçalanması yaşıyoruz. Hayatın kapsamı konusunda bir sorun yaşıyoruz. Nasıl bir zihin parçalanmasından söz ediyoruz? Mesela hayatımızın belli saatlerinde beş vakit namaz kılarsak, yılda bir ay oruç tutarsak, ömrünüzde bir defa Hac'a gidersek, Allah'ü Teala bizden razı olur mu? İbadet dediğiniz sadece belirli bir yer ve zamanda mı olur? Bu tarz ibadetleri yerine getirdiğinizde Allah'a bağlı bir hayat yaşamız olur muyuz? İşte burada zihin parçalanması oluyor.

Dünyevileşme dediğimiz kurulu düzenlerin istediği Müslümanların zihinlerinde oluşturmak istedikleri bir din alanı oluşturma, din alanı dışında bir başkalarının tanzimine göre yaşanan bir hayat alanı olmasıdır. Bunu zaman zaman laiklik diye, zaman zaman seküler diye takdim edildi. Ülkemizde biz bunu yaşayarak geldik. Kamu alanında vahiye dayalı bir düzen olmayacağı bize söyledi. Bunu üniversitelerde, kamu kurumlarında başörtüsünün yasaklanmasıyla yaşadık.

Yaratılışı bir bütüncül anlamalıyız. Dini hayatımızın her anında yaşamalıyız. İnsan Rabbini unutuyor. O'nun her an, kendisi ile beraber olduğunu unutuyor. Bu dünya hayatının, Allah tarafından tayin edilmiş bir imtihan alanı olduğunu unutuyor. Allah ile buluşulacak günü unutuyor. Bu hayatın hesabının, Allah'ın huzurunda verileceğini unutuyor" diye konuştu.

Konferans sonunda programda ilahiler seslendirildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşgetiren'den 'Allah'a Bağlı Bir Hayat' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement