Taşköprü Kent Tarihi Müzesi İhalesi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Taşköprü Kent Tarihi Müzesi İhalesi Yapıldı

Taşköprü Kent Tarihi Müzesi İhalesi Yapıldı

Taşköprü Belediyesi tarafından ilçeye yapılacak olan Kent Tarihi Müzesi'nin ihalesi yapıldı.

08.06.2012 09:16

Taşköprü Belediyesi tarafından ilçeye yapılacak olan Kent Tarihi Müzesi'nin ihalesi yapıldı.

Taşköprü Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)'na 2011 yılı "Çevre ve Turizm Altyapısı Mali Destek Programı" kapsamında proje sunduğu ve onaylanan Taşköprü Kent Tarihi Müzesi'nin kurulması başlıklı projesinin ihalesi Taşköprü Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleşti.

4 firmanın teklif verdiği ihalede Taşköprü Belediyesi ve KUZKA yetkilileri de hazır bulundu.

Bu proje kapsamında 1896 yılında kurulmuş olan Redif Taburu binası restore edilerek kent tarihi müzesine dönüştürülecek.

Konuyla ilgili açıklam yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, "Köklü bir geçmişe sahip olan Taşköprü ilçemizde bir Kent Tarihi Müzesi'ni hayata geçireceğiz. 6 yıldır devam eden Pompeiopolis Antik Kenti kazılarından çıkan eserler ile ilçemiz kültürünü ön plana çıkaran zenginliklerimizin sergilenmesi için büyük bir ihtiyaç olan müzeyi Taşköprü'ye kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

KUZKA'nın bu projelerini önemsediklerini kaydeden Arslan, "Daha önce birçok alanda bu tarz projelerin ilçemize faydasının bilincindeyiz. Bundan sonrada her türlü projeye başvurumuzu yapmaya gayret göstereceğiz. Ayrıca KUZKA Genel Sekreteri ve çalışanlarına da verdikleri desteklerden dolayı tüm Taşköprü halkım adına teşekkürü bir borç biliyorum" şeklinde konuştu.

Proje koordinatörü Kazım Duman ise şuanda "Yürütmekte olduğumuz AB projesinin yanında KUZKA'dan da aldığımız bu proje ile belediyemiz projeler anlamında çok büyük mesafeler katetmiştir. İlerde bu projelerin daha sonraki büyük projelere ışık tutacağını ve referans olacağını düşünüyorum" dedi.

Toplam maliyeti 786 bin TL olan peojenin 346 bin TL'si KUZKA tarafından hibe olarak karşılanacak geri kalan kısmını ise Taşköprü Belediyesi karşılayacak. Projenin hızlı bir şekilde başlanılıp Mart 2013 tarihinde tamamlanması planlanıyor.

08.06.2012 08: 56: 19

TSI

NNNN - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşköprü Kent Tarihi Müzesi İhalesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement