'Taşların Dili' Fethiye'de Sergileniyor - Son Dakika
Yerel

'Taşların Dili' Fethiye'de Sergileniyor

\'Taşların Dili\' Fethiye\'de Sergileniyor

Bursa'da 28 yıldır nakkaşlık yapan Yakup Demirel'in 'Taşların dili' isimli sergisi Fethiye'de ilgiyle izleniyor.

13.01.2012 14:13

Bursa'da 28 yıldır nakkaşlık yapan Yakup Demirel'in 'Taşların dili' isimli sergisi Fethiye'de ilgiyle izleniyor. Bir motife 6 yorumun birden verilebildiği taşların üzerine uygulanan motifler Fethiye'deki vatandaşlar tarafından bu sergide ilgiyle izlenirken bitkisel motiflerin yanı sıra tarihi değişik resimlerden oluşmuş motifler de taşlara işlenerek sergileniyor.

Fethiye'de Maliye Kavşağı'nda açılan ve 15 gün açık kalacak sergide amacın tarihi miras olan motifleri yaşatıp geleceğe ulaştırmak olduğu ifade edildi. Osmanlı tarzı dekorasyonların da yer aldığı sergide Heykeltıraş Nakkaş Yakup Demirel sergiyi gezenlere bilgiler aktarırken amacının tarihi mirasları motiflere aktarıp yaşatmak olduğunu söyledi. Yakup Demirel 2012 yılının ilk sergisini Fethiye'de açtığını belirterek, "Kudret, Nazar ve benzeri inanışları gösteren eserleri taşlarımızın diliyle halka yansıtmaya çalışıyorum. Ayrıca sergide burçlara da yer veriyoruz. Bir motife 6 yorumun verildiği bu taş eserlerin satışını yapmıyoruz. Sadece vatandaşlarımıza tanıtıyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Taşların Dili' Fethiye'de Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement