Taşucu'nda Sahil Temizliği - Son Dakika
Yerel

Taşucu'nda Sahil Temizliği

Taşucu\'nda Sahil Temizliği

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesi sahilinde gerçekleştirilen temizlik çalışmaları kapsamında traktörlerce çöp toplandı.

09.07.2012 11:21

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesi sahilinde gerçekleştirilen temizlik çalışmaları kapsamında traktörlerce çöp toplandı. Çöplerin ağırlıklı olarak günübirlik piknik alanı ve kıyı şeridinde birikmesi dikkat çekti.

Taşucu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce bölgede gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının, oluşturulan bir program dahilinde sürdürüldüğü kaydedildi. Ekipler, özellikle günübirlik piknik alanları ile sahil şeridinden traktörlerce çöp topladı. Çalışmalar çerçevesinde; Kum Mahallesi sahil şeridi, Göksu Deltası sahil başlangıcı, Boğsak sahil boyu, mesire yerleri, İncekum sahil şeridi, Boğsak Mezarlığı ve cami çevrelerinde çöplerin ve atıkların toplanması, otların biçilmesi ve ağaç budaması yapıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Taşucu Belediyesi Peyzaj Mimarı Seher Örs, "Belediye Başkanımız Yaşar Açıkbaş'ın talimatı ile özellikle yaz aylarında günübirlik tatil yapılan bölgelerimizde oluşan çevre kirliliğini gidermek amaçlı bir çalışma başlattık. Çalışmalarımız çok geniş bir bölgeyi kapsıyor. Ekiplerimiz etap etap hızlı bir şekilde atık ve çöp toplama, ot biçme ve budama işlerinde bulunuyor. Sadece Boğsak ve İncekum civarından 3 traktör atık topladık. Çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Yapılan temizlik çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren tatilciler ise, "Sahiller ve piknik alanları çok kirliydi. Özellikle piknikçilerin bıraktıkları çöpler, hem koku hem de çevre kirliliğine neden oluyordu. Taşucu belediyesine yaptıkları bu anlamlı temizlikten dolayı çok teşekkür ederiz" görüşünü dile getirdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taşucu'nda Sahil Temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement