Tatvan'da Kırsal Kalkınma Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Tatvan'da Kırsal Kalkınma Toplantısı Düzenlendi

Tatvan\'da Kırsal Kalkınma Toplantısı Düzenlendi

Tatvan'da Kırsal Kalkınma Girişimi, "Kırsal kalkınma, tarımda küçük aile çiftliği, köylü tarımı" konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

21.06.2014 10:40  Güncelleme: 10:42

Tatvan ilçesinde Kırsal Kalkınma Girişimi (KKG) tarafından, "Kırsal kalkınma, tarımda küçük aile çiftliği, köylü tarımı" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği, Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, Kalkınma Merkezi, Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Kalkınma Derneği, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği ile Türkiye Kalkınma Vakfı öncülüğünde düzenlenen toplantıda, "Kırsal kalkınmada küçük aile çiftçiliğinin yeri, insan hakkı olarak kırsal kalkınma ve onurlu yaşam, Türkiye'de ve dünyada küçük aile çiftçiliği ve yeniden köylülük, kırsalda küçük aile işletmelerinin önemi, Doğu Anadolu Bölgesi'nde küçük çiftçilik bağlamında tarım ve kırsal kalkınmada yapısal sorunlar ve çözümleri, DAKA illerinde küçük çiftçiliğin durumu" konular ele alındı.

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıyla, kırsal alanlarda yaşanılan sorunları katılımcılarla tartışmak, farklı bölgelerdeki kırsal kalkınma faaliyet ve modellerini yerinde görerek deneyim paylaşımını sağlamak, KKG'nın geleceğini tartışmak ve genişletmek konuları da toplantıda değerlendirildi.

Toplantıya katılan ve Kavar Havzası'nda projelerle desteklenen bazı kadınlar, köylerden göç ettikten sonraki yaşamları ve köye dönüşleriyle ilgili anılarını anlattı. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tatvan'da Kırsal Kalkınma Toplantısı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement