Tavas'ta 2 Yeni İçme Suyu Kuyusu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Tavas'ta 2 Yeni İçme Suyu Kuyusu Açıldı

Tavas'ın içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere yapılan sondaj çalışmalarından ikisinden olumlu sonuç alındı.

25.01.2012 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavas'ın içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere yapılan sondaj çalışmalarından ikisinden olumlu sonuç alındı.

Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tavas Belediyesi tarafından başlatılan sondaj çalışmaları sonucu Gökdere mevkisinde mevcut su pompasının yanında yeni bir kuyu ile Cevizarası mevkisinde Sarraf Osman Talancı su kuyusunda içme suyu elde edildiğini belirtti.

Yeni kazanılan su kaynakları ile birlikte ilçeye içme suyu sağlanan kuyu sayısının 7'ye çıktığını ve bazı eski kuyuların yedeğe alındığını kaydeden Karabay, şu bilgileri verdi:

"Cevizarası mevkisindeki kuyuya, suyun çıktığı yeri bağışlayan Tavaslı hayırsever sarraf Osman Talancı kuyusu adını verdik. Sarraf Osman Talancı kuyusunun devreye girmesiyle 40 yıllık Ova ve 27 yıllık Okutanoğlu su kuyuları yedeğe alınacaktır. Bu yaklaşımla bu kuyuların su verdiği depolara olan 7 bin 500 metrelik uzaklığın 6 bin 100 metre azalarak bin 400 metreye inmesi bekleniyor. Gökdere mevkisindeki kuyu ise hemen devreye alınmıştır. Bu kuyunun devreye girmesiyle, yaklaşık 24 yıllık Medet Su Pompası yedeğe ayrılmıştır. Gökdere pompasının, Yarenler su deposuna 2 bin 400 metre daha yakın olması nedeniyle de ilçemiz su sistemi 2 bin 400 metrelik asbest borudan kurtulmuş olup şimdiden enerji tüketiminde ciddi bir tasarruf sağlamayı başlamıştır."

Karabay, yapılan bu çalışmalarla Tavas'ın gelecek 50 yıllık içme suyu ihtiyacının karşılandığını belirtti.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tavas'ta 2 Yeni İçme Suyu Kuyusu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement